El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aprovada la nova ordenança econòmica per a evitar problemes de diners desapareguts en les Filaes

Imatge d'arxiu d'una assemblea a l'ASJ

A partir d'ara els comptes de les Filaes han d'anar signats per tots els membres de la Junta Directiva. També s'estableixen una sèrie d'epígrafs per a detallar cada ingrés o despesa. 

Cada Filà a Alcoi controla al voltant de 100.000 euros anuals de pressupost, xifra que varia depenent de la idiosincràsia de cadascuna i si ostenten any de càrrec. Fins ara cada Filà s'encarregava dels seus comptes, però açò generava situacions problemàtiques de dèficits o diners desapareguts. L'Associació de Sant Jordi ha aprovat una nova ordenança econòmica per a evitar aquestes situacions i per a homogeneïtzar la comptabilitat de totes les filaes.

L'Associació de Sant Jordi, en assemblea general extraordinària, acaba d'aprovar la nova ordenança fiscal que regularà els comptes de totes les filaes. La nova ordenança s'inclou en el capítol VII del títol III de l'Estatut de l'Associació de Sant Jordi, i estableix diversos canvis amb la finalitat de fer homogenis els comptes de totes les filaes, i que concorden amb els sistema comptable de l'Associació de Sant Jordi. Així, es vol evitar problemes viscuts en algunes filaes per comptes no clars, com l'últim cas de la Magenta, actualment intervinguda per l'Associació de Sant Jordi fins que es resolga el dèficit generat l'any passat.

I entre les novetats de la nova ordenança, es marca per exemple tota una sèrie d'epígrafs on s'ha d'especificar cada despesa o ingrés fet per la Filà. Ací s'especifica tot, des dels pagaments a l'SGAE o l'IBI, els lloguers de teatres, carrosses o cadires; les bandes de música; fins a les quotes dels festers, els vestits o les despeses extres per any de càrrec.

I altra novetat important està en l'article 19, on s'especifica que, a partir d'ara, els comptes de la filà aniran signats en totes les seues fulles per tots els membres de la Junta Directiva. Amb aquesta mesura es vol evitar situacions de desconeixement, i que tots els membres de la Junta estiguen al corrent de l'ús que fa dels diners en la filà.

La nova ordenança es compon de 23 articles; una disposició transitòria que marca que les filaes han d'incloure la nova ordenança als seus estatuts; una derogatòria per eliminar l'ordenança anterior i una disposició final que marca que la nova ordenança entra en vigor hui mateix, en ser aprovada per l'assemblea de l'Associació de Sant Jordi.