El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aprovades les primeres ajudes Parèntesi a Cocentaina

L'Ajuntament de Cocentaina

Les empreses contestanes rebran d'ací poc els primers 20.000 euros de les ajudes Parèntesi

Quan finalitze aquesta primera convocatòria es farà una segona per arribar a altres sectors que ara no han pogut accedir a les ajudes. 

A finals de març va concloure el termini per a sol·licitar les ajudes Parèntesi a Cocentaina, i la junta de govern local ha aprovat favorablement les primeres sol·licituds. En els proxims dies es farà l'ingrés als beneficiaris, i en total superen els 20.000 euros. Des de l'Ajuntament expliquen que es continua amb la resta de sol·licituds, que s'aprovaran si tenen tots els informes favorables. També alerten que alguna de les peticions s'han denegat per faltar documentació, estar incorrecta, o no tindre la llicència d'activitat, però hi ha un termini per a presentar al·legacions i resoldre el problema si és possible. 

El total de les ajudes Parèntesi destinat a Cocentaina és de 307.000 euros, que molt probablement no es cobriran amb la primera tanda d'ajudes. La resolució de la Generalitat permet als ajuntaments destinar el sobrant a altres sectors, com ho ha fet per exemple Alcoi, i des de Cocentaina asseguren que també faran una segona convocatòria per arribar als sectors que ara no han pogut accedir a les ajudes.

Recordem que l'ajuda Parèntesi suposa 2.000 euros directes a l'empresa, i 200 per treballador contractat, sempre que siguen menys de 10. De moment poden accedir determinats sectors com l'oci i restauració, activitats esportives i culturals.

La falta d'interventor en l'Ajuntament de Cocentaina ha endarrerit un poc tot el procés de les ajudes, però Mariona Carbonell, regidora d'Hisenda, diu que "continuarem treballant de valent, amb l’escàs personal que tenim, per poder dur endavant les ajudes Parèntesis com més aviat millor".