El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aprovades les subvencions per a Creu Roja i 9 clubs esportius de Castalla sense el suport de l’oposició

Plenari sense regidors de l'oposició / AM

Antonio Bernabeu ha dit que “s’ha vist en l’obligació de convocar el plenari urgent i extraordinari perquè les institucions, els clubs esportius, la Creu Roja, el Pla Estratègic Zonal de Castalla o el Pla Turístic puguen seguir endavant”.

L’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha convocat un plenari extraordinari i d’urgència motivat per una serie de punts que havien d’aprovar-se abans que finalitzara aquest 2022. Un és el d’atorgar una subvenció a Creu Roja i altre és aprovar subvenció a 9 clubs esportius de Castalla. Els grups de l’oposició no han acudit a aquest plenari.

Bernabeu ha explicat que l’oposició no ha acudit a aquest plenari i que els punts d’aquest “no s’han pogut dictaminar” perquè els grups de l’oposició no han aprovat el caràcter d’urgència d’aquest plenari en les comissions informatives prèvies.

El plenari s’ha celebrat perquè l’alcalde té potestat per convocar el plenari. Bernabeu ha dit que “s’ha vist en l’obligació de convocar el plenari urgent i extraordinari perquè les institucions, els clubs esportius, la Creu Roja, el Pla Estratègic Zonal de Castalla o el Pla Turístic puguen seguir endavant”. L’alcalde de Castalla ha continuat dient que “haguera sigut molt perjudicial si no s’haguera convocat hui el plenari”.

Tots els punts s’han aprovat per unanimitat, ja que només ha participat el govern municipal. Durant el plenari s’ha recordat per part de l’alcalde i regidors que el fet d’haver-se celebrat el plenari en els últims diez de l’any és per la càrrega de treball i la paperassa que comporten els tràmits burocràtics.


9 clubs esportius de Castalla comptaran amb la subvenció que estava pressupostada en l’inici. Roman Saez, regidor d’Esports, ha indicat que aquestes subvencions són de “vital importància” perquè es tracta de clubs sense ànim de lucre i serveixen per “pagar nòmines, material esportiu, etc”.


Pel que fa a la subvenció a la Creu Roja, s’ha utilitzat una altra forma fora del conveni entre ajuntament i aquesta entitat, tal com ha destacat la regidora María Teresa Gimeno, regidora de Serveis Socials. Així, Creu Roja rebrà uns 35.000 euros.