El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aprovat el conveni per disposar de la Colònia d'Aviació d'Alcoi

La Colònia d'Aviació, a punt d'integrar-se en la ciutat d'Alcoi/AM
Els terrenys continuaran en possessió de Defensa, però l’Ajuntament es farà càrrec dels serveis i s’encarregarà de tota la infraestructura de carreteres.

El Govern Central amb el beneplàcit del Ministeri de Defensa ha aprovat el conveni amb l'Ajuntament d'Alcoi de la Colònia d'Aviació on més de 7.000 metres quadrats de sòl disponible seran públics i gaudirà també del projecte de la reforma del barri de Santa Rosa.

El Govern Municipal, encapçalat per l'alcalde Toni Francés acompanyat dels regidors de territori intel·ligent, Manolo Gomicia, i de Democràcia Participativa, Maria Baca, s'ha reunit amb l'associació de veïns de Santa Rosa-La Mistera per a informar els residents de l'aprovació per part del Ministeri de Defensa i el Govern Central del conveni amb l'Ajuntament de la Colònia d'Aviació.

La ciutat d'Alcoi gaudirà d'un total de 7.500 metres quadrats de sòl públic disponible on a més del projecte d'integració de la Colònia a la ciutat, que inclou la seua rehabilitació i la construcció de carreteres per connectar-la amb el barri de Santa Rosa s'inclouran algunes de les idees aportades pels veïns al procés participatiu que tindrà lloc abans que acabe l'any. Els terrenys continuaran en possessió de Defensa, però l'Ajuntament es farà càrrec dels serveis - el poliesportiu, el centre social i l'església - i s'encarregarà de tota la infraestructura de carreteres.

El projecte s'inclourà dins la reforma de Santa Rosa per tal d'integrar-lo a la ciutat. S'enderrocaran 12 vivendes per fer carreteres que unisquen la colònia amb el barri de Santa Rosa, inclosa una per la part de dalt que connectarà amb la carretera de Banyeres. La resta de vivendes es posaran a la venda, tot i que tindran preferència per comprar-les les persones que viuen actualment allí.

Maria Baca, regidora de Democràcia Participativa, comenta que "el pla de l'Alcoidemà treballa en diferents nodes: Rodes, Al-Azraq, Ceres... donant-los diferents usos, sempre sota un objectiu clar, una ciutat innovadora i sostenible... Tenim importants buits urbans, àries àmplies, abandonades i sense ús dins dels barris que s'han anat desenvolupant. Hem de veure les necessitats de cada barri, però sense perdre de vista, el plantejament global de ciutat. Tenim un pla per a transformar Alcoi en diferents punts i donar resposta a les necessitats tant dels alcoians d'avui com dels del demà".