El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aprovat el nou servei de transport en autobús entre Alcoi i Alacant

Es recupera la ruta d'Alcoi a Tibi passant per Xixona, i també el traçat Alcoi - Villena. El nou servei comptarà amb 10 autobusos per a cobrir més de 758.000 quilòmetres anuals. Pararà en municipis com Tibi, Xixona, Castalla i Onil.

La Generalitat aprova al llarg de tot l'any la reordenació del servei del transport públic a tots els municipis valencians. Si fa uns mesos els contàvem que, per fi, s'havia recuperat l'autobús als pobles d'El Comtat, ara s'ha aprovat el nou projecte entre Alcoi i Alacant.

Es tracta en concret del projecte CV-205 que atendrà una població de més de 580.000 habitants de les comarques de l'Alt Vinalopó, l'Alcoià, la Foia de Castalla i l'Alacantí. Es preveu un mínim de 10 autobusos per a la línia, que realitzarà vora 758.000 quilòmetres anuals.

La nova ordenació, segons expliquen des de la conselleria de vertebració del territori, "millora de manera important l'oferta del servei actual", amb connexions directes en els municipis capçalera, i també amb l'Hospital de Sant Joan d'Alacant, el centre de salut de Xixona, l'estació de l'AVE d'Alacant, o el TRAM en Sant Vicent del Raspeig, la Universitat d'Alacant o les principals platges de la capital. També s'estableixen "connexions semidirectes" amb la resta de municipis com Ibi, Onil, Tibi, Castalla i Xixona. Com a novetat important cal destacar que es recupera la ruta d'Alcoi a Tibi passant per Xixona, i s'han acceptat les al·legacions de Tibi perquè l'autobús també pare en les urbanitzacions. També es recupera el traçat Alcoi - Villena.

El nou contracte té una durada de 10 anys, i segons les estimacions de la Generalitat, hauran d'aportar 395.000 euros "per a cobrir el dèficit de l'explotació".