El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aprovat el pressupost de 4.995.587 euros del consorci de residus de L'Alcoià, El Comtat i L'Alacantí

Plenari a la Diputació d'Alacant en el que s'ha aprovat el pressupost / Consorci
Fora d'aquest pressupost, la planta de 'Piedra Negra' millorarà les seues instal·lacions abans de juliol amb 3 milions d'euros

El plenari del consorci Pla Zonal de Residus 7-A2 (que engloba a 37 municipis de L'Alcoià, El Comtat i L'Alacantí) hi ha aprovat per unanimitat el seu pressupost per a 2018. És de 4.995.587 milions d'euros i té com a objectius insistir en la conscienciació, regularitzar els pagaments a Ajuntaments i agilitzar la tramitació del projecte de gestió. Quasi tot el pressupost va destinat a executar el primer any del contracte com a solució transitòria. L'objectiu d'aquest contracte provisional és avançar els tràmits per a aprovar el projecte de gestió definitiu

El plenari del consorci Pla Zonal de Residus 7-A2 (que engloba a 37 municipis de L'Alcoià, El Comtat i L'Alacantí) hi ha aprovat per unanimitat el seu pressupost per a 2018. És de 4.995.587 euros i té com a objectius insistir en la conscienciació, regularitzar els pagaments a Ajuntaments i agilitzar la tramitació del projecte de gestió. Quasi tot el pressupost va destinat a executar el primer any del contracte com a solució transitòria. L'objectiu d'aquest contracte provisional és avançar els tràmits per a aprovar el projecte de gestió definitiu.

En el nou pressupost també es destinaran 38.000 euros al desenvolupament de campanyes de conscienciació mitjançant l'ús de l'ecoparc mòbil, comprat a finals de 2017 gràcies a una subvenció al 100% de la Conselleria de Medi ambient, que recorrerà els diferents municipis donant major servei als veïns, facilitant el reciclatge i incidint en la importància de la separació en origen.

D'altra banda, la planta de tractament de residus 'Piedra Negra' ja té previstes inversions per més de 3 milions d'euros per a millorar la seua gestió. La previsió és que aquestes millores finalitzen abans de juliol de 2018 amb l'objectiu principal d'actualitzar maquinària i millorar les seues instal·lacions. Aquestes millores les fa l'empresa CESPA i no està inclòs dins del pressupost del Consorci.