El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aprovat el projecte per a reurbanitzar el carrer Sant Jaume d'Alcoi en l'any 2018

El carrer de Sant Jaume, al centre d'Alcoi
Les obres també convertiran la via en ciclovia, amb la reducció de la velocitat i la retirada d'aparcaments, que es traslladaran a un solar del carrer Verge d'Agost

És el carrer que uneix el pont de Sant Jordi amb Correus i l'EASD. Un carrer molt transitat però que no compta amb cap accessibilitat i poca seguretat per als vianants. Els canvis seran grans i molts: es retiraran els aparcaments i s'ampliaran les voreres. La calçada tindrà una part per a vehicles i altra per a bicicletes, ja que Sant Jaume serà ciclovia amb una velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora. L'objectiu de les obres és fer accessible el carrer i donar-li prioritat als vianants. Per compensar la pèrdua d'aparcaments, s'habilitaran solars en el carrer paral·lel de dalt. Es preveu una inversió de 95.000 euros.

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat el projecte de reurbanització del carrer Sant Jaume, al centre d'Alcoi. És el carrer que connecta el pont de Sant Jordi amb l'Escola d'Arts i Correus, un carrer xicotet i amb molts problemes d'accessibilitat.

Doncs bé, el projecte aprovat pel consistori preveu una remodelació total. S'ampliarà tota la vorera i s'igualarà, ja que ara té diferents mides depenent del tram del carrer. La vorera passarà a ser de granit rugós en lloc de marbre, per tal d'evitar relliscades. Es donarà prioritat al vianant, sobretot en els encreuaments amb Ambaixador Irles i Verge d'Agost. També es crearà una plataforma única, elevant la calçada perquè estiga al mateix nivell que la vorera, i delimitant els espais per a vianants i l'espai per a bicicletes. Perquè amb aquesta obra el carrer Sant Jaume també es convertirà en ciclovia, amb una velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora. La part de la calçada dedicada a bicicletes i vehicles serà d'asfalt, en lloc del formigó armat actual.

L'obra suposa també l'eliminació dels llocs d'aparcament, i des del consistori expliquen que per a compensar-ho, s'habilitaran els solars que hi ha entre els números 34 i 44 del carrer Verge d'Agost, el paral·lel de dalt.

La Junta de Govern ha establit un pressupost total de 95.000 euros per aquestes obres, que pot reduir-se en el procés de licitació. Ara que el projecte està aprovat, cal posar en marxa la licitació de les obres. Des de l'Ajuntament diuen que la idea és començar les obres a finals del primer trimestre del 2018, amb la intenció de fer-les coincidir amb les que necessita també el pontó de Sant Jaume, en el mateix carrer.

Aquest projecte forma part dels pressupostos participatius, i de fet, va ser un dels més votats per la ciutadania. La regidora de Democràcia Participativa, Maria Baca, diu que "és un exemple de la transversalitat que estem tenint des que vam accedir a la regidoria. A més de complir amb la proposta de millorar el carrer, complim amb el Pla d'Accessibilitat i amb la proposta del carril bici, tots elles iniciatives sorgides en diferents pressupostos participatius. És important que els alcoians i alcoianes vegen que els seus projectes es porten avant".