El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aprovats els 50.000 euros per a redactar al Pla Director del Palau de Cocentaina

Signatura del conveni a Cocentaina per a la redacció del Pla Director del Palau

L'Ajuntament aporta 20.000 euros i la Diputació, que s'encarrega de licitar la redacció, altres 30.000

Ara cal que Diputació licite la redacció i es posen mans en l'obra. És un treball exhaustiu i un document important per a la ciutat, que necessitarà almenys dos anys per a estar enllestit.

La Diputació d'Alacant i l'Ajuntament de Cocentaina han signat el conveni que estableix els termes per a la redacció del Pla Director del Palau Comtal de Cocentaina. Entre els punts que es concreten està el de l'aportació econòmica, 20.000 euros per part de l'Ajuntament de Cocentaina i 30.000 euros per part de la Diputació, un total de 50.000 euros per definir i establir els usos del Palau.

Serà la Diputació l'encarregada de redactar el Pla, que recollirà un estudi del monument i el seu entorn, documents de planificació arqueològica, arquitectònica, de restauració i conservació; i també els usos i el tipus de gestió del Palau. Un pla "que serà molt complet i que era necessari, ja que el Palau és un dels grans monuments d'aquest tipus de la província", assegura el Diputat d'Arquitectura Jaime Lloret.

La signatura del conveni s'ha fet a Cocentaina, perquè un document d'aquesta importància "mereixia la seua visita a Cocentaina", assegura Lloret. En la signatura també estaven l'alcaldessa Mireia estepa, i la regidora de patrimoni Marcela Richart. Mireia Estepa diu que aquesta signatura "és un fet importantíssim per a Cocentaina perquè el Palau tindrà, per primera vegada en la seua història, un document que garantisca i marque les actuacions de conservació i que definirà quines activitats podem fer al seu interior. El Pla Director és clau si volem un Palau ben conservat i ple de vida, amb aquesta idea l'equip de govern porta treballant molt de temps i amb el conveni la veurem materialitzada".

Pel que fa als termes, ara cal que la Diputació licite la redacció, però la regidora Marcela Richart explica que "ens han indicat que en uns dos any podria estar acabat i entregat al nostre poble, ja que la seua redacció serà molt exhaustiva i, tant Diputació com l'ajuntament, volem que siga un Pla Director útil, concret i exemplar".