El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Banyeres aprova uns pressupostos valorats en més d'11 milions d'euros

Banyeres de Mariola / Perfil Facebook Ajuntament de Banyeres de Mariola

El pressupost d’ingressos i despeses per a 2019 és d’11.345.723,80 €

Des del consistori banyerut destaquen una "atenció especial" al vessant educatiu, cultural, esportiu i aquell relacionat amb el benestar social dels veïns i les veïnes del poble. Segons l'alcalde, Josep Sempere, les línies mestres són "estabilitat pressupostària, principi de sostenibilitat financera i caràcter social".

Sempere ha qualificat els pressupostos com a "prudents" pel que fa a les previsions, a pesar de l'ingrés de més de tres-cents mil euros, per part de Diputació d'Alacant, per a la construcció del Centre de Dia per a Malalts d'Alzheimer; i de més de tres milions d'euros per part de la Generalitat Valenciana per a la construcció del nou aulari d'Educació Infantil al CEIP Alfonso Iniesta.

També s'inclou en aquest capítol l'ampliació del Cementeri; finalització de la reforma del Museu Valencià del Paper; col·locació d'aparells d'aire condicionat al Teatre Principal; nou despatx per a Serveis Socials; pavimentació del llavador municipal; millores a la teulada i pintada interior del Mercat Municipal; asfaltat de carrers; soterrament de línies de cablejat elèctric; compra de maquinària nova per a la brigada d'obres; millores en il·luminació i actuacions puntuals a la xarxa d'aigua potable i de clavegueram.

L'alcalde ha concretat que s'han confeccionat uns "pressupostos bàsics respecte a les despeses ordinàries", ja que a partir de maig hauran de ser executats pel nou Govern escollit a les eleccions municipals. "L'equip de Govern vol fer patent el seu rigor en el control pressupostari", ha recordat l'alcalde, pel que "les despeses han sigut ajustades al màxim en la majoria de les partides pressupostàries".