El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aprovats els pressupostos d'Alcoi. Guanyar s'absté, PP i VOX voten en contra

El plenari d'aquest 5 de febrer s'ha celebrat de manera telemàtica.

Finalment els socialistes han tirat endavant els pressupostos d'Alcoi per al 2021 amb els suports que ja havien anunciat: Compromís, Podem i Ciutadans.

La portaveu de Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, ha decidit abstenir-se perquè "ens volem reservar el dret a dubtar que siguen els pressupostos que necessita la ciutat". Guanyar ja ha explicat que aposta per un pressupost amb més inversió en Benestar Social i amb major transparència.

Per part de VOX, el seu portaveu David Abad ha anunciat el seu vot negatiu en considerar que "les ajudes són insuficients".

I des del PP, Quique Ruiz ha sigut crític i assegura que aquests pressupostos "en lloc de fer front a la pandèmia volen aprofitar-se d'ella". Assegura que "les partides específiques per a pal·liar la crisi suposen tan sols el 2 per cent del pressupost", i que "presenten un pressupost que incrementa l'endeutament en un 27,8 per cent". Quique Ruiz considera que "aprofiten la pandèmia per a desbloquejar moltes de les promeses que no han sigut capaços de fer en els últims anys".

Però els vots en contra no han afectat el resultat, i amb 18 vots a favor, 2 abstencions, i 5 vots en contra s'ha aprovat el pressupost d'Alcoi, de 69,7 milions d'euros per al 2021.