El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aprovats els pressupostos de 2018 a Alcoi amb els vots a favor de Compromís i PSOE, i l'abstenció de Ciutadans

Plenari del 29 de gener / R. Lledó
El PP ha qualificat l'acord entre govern municipal i Compromís com un "pacte antinatural"

S'ha acomplit el guió i el pressupost 2018 ha eixit endavant a Alcoi gràcies als vots de PSOE i Compromís. També ha ajudat l'abstenció de Ciutadans, que encara no havia fet públic el seu vot abans d'aquest plenari del 29 de gener. Partit Popular i Guanyar han votat en contra d'aquest pressupost de 59,5 milions d'euros amb "projectes estratègics i il.lusionants", segons la regidora d'Hisenda, Vanessa Moltó

S'ha acomplit el guió i el pressupost 2018 ha tirat endavant a Alcoi gràcies als vots de PSOE i Compromís. També ha ajudat l'abstenció de Ciutadans, que encara no havia fet públic el seu vot abans d'aquest plenari del 29 de gener. Partit Popular i Guanyar han votat en contra d'aquest pressupost de 59,5 milions d'euros amb "projectes estratègics i il·lusionants", segons la regidora d'Hisenda, Vanessa Moltó.

Aquest pressupost, segons el govern que dirigeix Toni Francés, es basa en "les polítiques socials, la promoció econòmica i el manteniment de la ciutat". Les inversions augmenten en un 126% respecte a 2017 i se situen al voltant dels 7 milions. Dels 10 milions del DUSI, s'incorporen al pressupost 2,5 milions d'euros. "Ha estat l'esforç més gran inversor de l'última dècada", segons l'alcalde.

El 'soci' que ha tingut el govern municipal ha estat, en aquesta ocasió, Compromís, qui ha deixat clar que el pressupost "té deficiències i molts dels projectes anunciats no s'han fet", però que "vota a favor per responsabilitat". Les seues propostes es basen en l'avanç en l'Illa de Rodes (proposta de Compromís en 2005), el reglament de publicitat institucional i la creació d'una Fundació Experimental Stores (una mena de mercadet outlet amb grans marques i també amb comerç local).

Què ha dit Ciutadans, PP i Guanyar?

El partit que encapçala Jordi Sedano a Alcoi s'ha abstingut en la votació als pressupostos. Des de la formació taronja han destacat que "el pressupost està molt condicionat". També han recordat que han presentat 12 propostes i, entre aquestes, "s'inclou el projecte d'Alcoinnova".

Guanyar Alcoi ha anunciat el seu vot al mateix plenari. Voten en contra perquè "el govern ha renunciat a treballar". Amb aquest pressupost "tanca la porta a la remunicipalització de serveis" i "creu que tampoc serà l'any del DUSI". Indiquen que el govern "no és de fiar" perquè s'han executat menys de 200.000 euros en propostes en 2017 del vora milió d'euros que havien proposat.

El Partit Popular també ha reafirmat el seu vot en contra perquè "Alcoi no té un projecte des de fa 7 anys". Han qualificat el pressupost de "fum" i els conservadors han qualificat l'acord entre Compromís i PSOE de "pacte antinatural".