El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aprovats els primers 400.000 euros per a iniciar el Centre de Turisme Interior d’Alcoi

Façana del CDTi / Ajuntament

El projecte de Rodes, en total, suposa una inversió d'uns 12 milions d'euros amb un 25% de finançament municipal

Rodes ja comença a veure’s en l’horitzó després que el Consell fera un pas més. S’ha anunciat la inversió de 400.000 euros per començar les obres del que serà el Centre de Desenvolupament Turístic d'Interior (CDTi). Per al centre turístic, la Generalitat invertirà 2,1 milions d’euros.

Durant aquest 2021 començaran els primers obres del nou centre turístic. Estarà ubicat a l’Illa de Rodes i ocuparà l’espai de l'antic taller ‘modernista’ de carruatges dissenyat per Timoteo Briet en 1909.

Actuacions


Les actuacions prèvies són del tancament de zones perimetrals i establiment dels accessos a l'obra; les zones de pas, de treball i de reg; a més d'actuacions prèvies de neteja d'enderrocs i apuntalament de forjats en mal estat que es puguen recuperar.

Així mateix, mitjançant aquest conveni es realitzen també en 2021 treballs d'eliminació d'elements en mal estat i zones perilloses; la intervenció en tancaments i cobertes existents per a garantir l'estanquitat i l'aïllament d'aquestes, garantint les condicions de confort adequades per a l'activitat a implantar; a més de l'execució de noves estructures i rehabilitació de forjats existents perquè complisquen l'estat límit de servei, entre altres actuacions. Aquesta actuació està valorada en altres 2,3 milions, dels quals l'Ajuntament d'Alcoi aportarà el 55% i la Diputació, el 45% restant.

En total, el projecte de Rodes suposa una inversió de 12 milions d'euros dels quals es preveu que l'aportació de les arques municipals no supere el 25%, gràcies als esforços del consistori per combinar sinergies entre diferents Administracions.


Segons l’alcalde, Toni Francés, “la implicació de la Generalitat Valenciana, a través del compromís directe del president Ximo Puig i de l'Agència Valenciana de Turisme, demostra la importància d'un projecte que transcendeix el local i que serà clau per a la recuperació econòmica i la conversió industrial de la ciutat i de la Comunitat Valenciana”. A més, l'alcalde ha subratllat el Centre de Desenvolupament Turístic d'Interior que es preveu a Rodes donarà servei a cinc comarques (L'Alcoià, El Comtat, La Vall d'Albaida, La Costera i L’Alt Vinalopó), 92 municipis i a una població de 350.000 habitants, “convertint Alcoi en un referent per al sector turístic a les comarques d'interior”.