El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Àpunt Media: Les cares de les nostres comarques

Morrió, Ferre, Cano i Pina. Baix: Sandoval, Hernández, Lara i Figuerola

El govern d'Alberto Fabra va tancar la Radiotelevisio valenciana a finals de 2013. Quatre anys després, els valencians i valencianes disposen d'un mitjà públic i en valencià.

La nova radiotelevisió valenciana segueix complint terminis en la seua primera fase d'implantació després de quasi 4 anys de silenci. Com no podia ser d'altra manera, a la pantalla i a la ràdio trobem ja cares conegudes i no tan conegudes que procedeixen de les nostres comarques.

Sense dubte, una de les icones de la nova tele, Àpunt, és Carolina Ferre. La contestana dirigeix el programa de les vesprades: Àpunt directe, un magazín d'informació i entreteniment que recorre la Comunitat Valenciana recercant les notícies més importants. Després del seu pas per cadenes nacionals -Tele 5- ferre torna a la que va ser sa casa.

I és que Àpunt media, l'antiga Canal 9, ja està en ple rodatge amb programació pròpia en tele i ràdio i també amb la seua web informativa  des d'on es pot veure i escoltar els mitjans públics en directe des de qualsevol lloc del dia.

L'altra cara més visible és Ferran Cano, és guionista del programa "Animalades" i en "Apunt directe". Cano és un respectat periodista que ha treballat en Tele 8, Canal 9 i és col.laborador de mitjans com ara Cadena SER.

 

Tècnics i redactors

Segur que se'ns oblida algun o alguna professional de les comarques que treballa en Àpunt, però sabem que el realitzador alcoià Alberto Sandoval és un dels tècnics més experimentats de la nova tele. També procedeix de l'antiga Canal 9.

Pel que fa als redactors, trobem en Informatius a València a Santiago Hernández, periodista i director de l'empresa 'Documentart', que ha dirigit nombrosos documentals en els últims anys, alguns d'ells dedicats al Modernisme alcoià o a l'església de Sant Jordi.

Paco Morrió, natural de Penàguila, també és molt conegut en la comarca i per a tota l'audiència. Aquests últims anys ha estat treballant a la televisió d'Extremadura, i s'ha incorporat a Àpunt en la secció d'Informatius. Morrió ha presentat programes de cuina i ha sigut sempre un intrèpid reporter.

Deixem per al final als xics d'esports. Els periodistes alcoians Carles Figuerola i Natxo Lara i l'iberut Raül Pina són habituals a les ondes de la ràdio i a la pantalla d'Àpunt informant del futbol, bàsquet i qualsevol esport minoritari. Pina està considerat com un dels millor narradors esportius en llengua valenciana.