El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aqualia torna a cobrar el cànon de sanejament de l'aigua a Alcoi després de l'Estat d'Alarma

Aigua / Pixabay

En les sis pròximes factures, els clients que tinguen la factura domiciliada rebran dos càrrecs, un per la factura del període comptabilitzat i altra per la quota de l'ajornament del pagament.

Aqualia ha començat a cobrar, a través de la factura de l'aigua, el cànon de sanejament que va quedar suspés durant els mesos d'abril, maig i juny a Alcoi a causa de l'Estat d'Alarma.

D'aquesta manera, en les sis pròximes factures, els clients que tinguen la factura domiciliada rebran dos càrrecs, un per la factura del període comptabilitzat i altra per la quota de l'ajornament del pagament. En cas de no tenir domiciliat el pagament, el client rebrà juntament amb el rebut una carta amb un codi de barres per fer efectiu el pagament de la factura com del venciment de l'ajornament.

Aqualia, l'empresa concessionària del servei de proveïment d'aigua potable a Alcoi, ha informat que, després de la finalització de l'Estat d'Alarma, ha reiniciat el cobrament del cànon i els mesos ajornats de la taxa de sanejament de l'EPSAR (Empresa Pública de Sanejament d'Aigües Residuals), destinada al manteniment de les xarxes de sanejament i depuració supramunicipals.

Els imports ajornats, que es van generar de manera automàtica durant l'Estat d'Alarma, afectaven la factura emesa a la fi de juny, han començat a aplicar-se, d'acord amb la norma establida des de Generalitat, Decret llei 4/2020 17/04/2020. Així mateix, qui ho desitge podrà realitzar l'abonament del total del deute de l'EPSAR del segon trimestre de 2020, desestimant el període habilitat de 18 mesos i fent efectiu l'import total de la quantitat ajornada.