El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aquest dijous, contes per a adults a la plaça de la Universitat d'Alcoi

  • Francesc Gisbert: "Esperem poder continuar oferint les nostres activitats, en favor de la llengua i de la cultura, a escoles, a centres culturals i, també, a places tan significatives com la plaça Ferrándiz i Carbonell d’Alcoi"
  • Una iniciativa de l'oficina de Normalització Lingüística del Campus d’Alcoi-UPV i de la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi.

Dijous 29 d’abril, a les 20h, la plaça Ferrándiz i Carbonell es convertirà en l’escenari de la primera edició de “Contes a la plaça”. Una sessió de conta-contes per a adults a tres veus. Tres rondallaires valencians com són Eva Andújar, Domingo Chinchilla i Sílvia Colomer oferiran una tria d’històries per al públic adult. Això sí, cal inscriure's.

Es tracta d’una iniciativa de l’oficina de Normalització Lingüística del Campus d’Alcoi-UPV i de la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi, que aportarà les cadires per a seure a l’aire lliure. Cal inscriure’s de forma gratuïta en el formulari de l’enllaç, en atenció a les mesures sanitàries. Francesc Gisbert, portaveu de la Coordinadora pel Valencià, ha respost a les preguntes clau per a participar en aquest esdeveniment.

Què és “Contes a la plaça”?

És un espectacle de narració oral a tres veus. Hem convidat tres rondallaires valencians d’anomenada. Eva Andújar, Domingo Chinchilla i Sílvia Colomer. Ens oferiran una tria d’històries per al públic adult. Vam pensar que era bona idea oferir una sessió de contacontes per a les persones adultes. Sovint es considera que els contes són només per a menuts, però no, els grans també ho podem passar molt bé gràcies a l’art de la paraula.

Quina classe d’històries es narraran?

Això és una sorpresa. Però puc avançar, coneixent als artistes, que l’espectacle serà divertit i entretingut. A més a més, és gratuït, cortesia del Campus d’Alcoi de la UPV, i es farà en un espai emblemàtic i preciós, la plaça Ferrándiz i Carbonell. No podem desaprofitar l’oportunitat. L’Ajuntament d’Alcoi pararà cadires i estarem la mar de bé. Només cal inscriure’s en l’enllaç, ja que l’aforament estarà limitat a cinquanta persones, pel tema covid.

Significa això que tornen les activitats a l’aire lliure de la Coordinadora?

L’any passat haguérem d’ajornar moltes activitats pel tema covid, des de la Trobada d’Escoles Valencianes que tocava celebrar a Agres a les xarrades literàries Gent de Lletres. Ara com ara, creem que toca començar a recuperar els carrers. Per això ens fa il·lusió esta col·laboració amb la Universitat Politècnica d’Alcoi. Esperem poder continuar oferint les nostres activitats, en favor de la llengua i de la cultura, a escoles, a centres culturals i, també, a places tan significatives com la plaça Ferrándiz i Carbonell d’Alcoi. Ja ho sabeu. Apunteu-vos. Esteu convidats.  

Enllaç d’inscripció.