El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aquestes són les normes per circular en bicicleta per la Font Roja

El Parc Natural de la Font Roja ha publicat unes normes de circulació en bicicleta per tal de continuar la seua protecció per molts anys. Bàsicament es considera una activitat d’esbarjo i no purament esportiva per ta de respectar el conjunt del Parc.

Cal destacar que a la zona d'influència del parc, als termes d’Alcoi i Ibi, sols es permet la circulació de bicicletes per les pistes forestals, no per les sendes. En canvi, a la zona de protecció, no es permet la circulació en cap lloc.


Des del Parc animen als ciclistes a respectar la flora i la fauna, intentant circular en silenci. La velocitat màxima per circular és de 30 km per hora. Per aquest motiu es vol evitar la circulació amb caràcter competitiu.


L’equip de gestió del parc recomana utilitzar preferentment les rutes BTT senyalitzades i evitar circular per espais privats. Cal recordar que les finques de titularitat privada, per circular s’haurà d’obtindre l’autorització expressa del propietari.


També cal complir normes bàsiques com respectar el pas de senderistes, evitar formar grups nombrosos de ciclistes o no llançar fem de qualsevol tipus.