El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aquestes són les novetats per al Trofeu Filaes 2018 d'Alcoi

Reunió al Centre d'Esports / AM
Un dels objectius és reduir la paperassa per inscriure's en l'esdeveniment que se celebrarà el 30 i 31 de març

Alguns canvis que s'han aprovat són referents a les modalitats de la cursa d’atletisme i la composició dels equips de futbol de veterans i juvenils. Altres novetats que encara no s'han concretat són la possibilitat de disposar d’àrbitres federats per al futbol sala, l’edat mínima per a participar en la competició de tenis taula (podria ser de 10 anys), o l’opció d’incloure una prova de crossfit

El Trofeu Filaes 2018, que se celebrarà el divendres 30 i dissabte 31 de març, presenta importants novetats per a aquest any, sobretot en la tramitació de les altes, que es realitzarà de manera telemàtica, i la forma de pagament, la qual s’encarregarà d’unificar l’Associació de Sant Jordi (ASJ). Alguns canvis que s'han aprovat són referents a les modalitats de la cursa d’atletisme i la composició dels equips de futbol de veterans i juvenils. Altres novetats, que encara no s'han concretat, són la possibilitat de disposar d’àrbitres federats per al futbol sala, l’edat mínima per a participar en la competició de tenis taula (podria ser de 10 anys), o l’opció d’incloure una prova de crossfit.

Per tal d’evitar tota la paperassa, des de la regidoria d’esports s’han preparat uns formularis en format digital que es remetran a cadascuna de les filaes i que a la vegada hauran de ser emplenats i enviats de tornada des del correu del primer tro; d’aquesta manera es pot exercir una tasca de verificació. La designació dels equips i dels delegats s’ha d’enviar al correu alcoydeportes@gmail.com, incloent-hi el DNI escanejat dels participants en categories benjamí, aleví, cadet, infantil i juvenil.

D’altra banda, el llistat dels jugadors, en format excel, ha de ser remés al correu museualcoidelafesta@gmail.com; amb aquesta llista, l’Associació de Sant Jordi podrà verificar doncs que tots els inscrits siguen festers. Tota aquesta informació haurà de ser rebuda el 16 febrer com a molt tard; l’1 de març es durà a terme l’assemblea de delegats per a fer el sorteig de competicions.

Altra de les importants modificacions afecta la modalitat de pagament, molt més còmoda per a les filaes a partir d’ara, ja que l’ASJ s’encarregarà inicialment de fer tots els pagaments i de remetre posteriorment les factures. El pagament servirà per a sufragar l’arbitratge, la inscripció dels equips (15 € cadascun), i l’assegurança (que aquest any podria rondar els 6 € per esportista).

Alberto Belda, regidor d'Esports, destaca el caràcter festiu de la competició dient que "hem d’assegurar que el Trofeu Filaes siga un esdeveniment que conjugue esport i festa, però des d’un vessant lúdic i d’agermanament, deixant de banda disputes i rivalitats innecessàries". A més recorda que aquest Trofeu "permet els equips ser mixtos". D'aquesta manera "les festeres de ple dret han de gaudir de les mateixes oportunitats que els festers, i considerem que l’esport no ha de ser una excepció".