El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Prova BTT o l'horari de les finals: canvis i novetats per al Trofeu Filaes 2019 d'Alcoi

Reunió al Centre d'Esports / Ajuntament

Se celebrarà el 19 i 20 d'abril de 2019, divendres i dissabte sant i un dia abans del diumenge de Glòria

La incorporació de BTT, canvis al futbol per a veterans o l'horari de les finals. Aquests seran alguns dels canvis proposats pel Centre d'Esports. A més, l'edat mínima per a jugadors de tenis taula serà de 10 anys. Segons ha anunciat el regidor d'Esports, Alberto Belda, "la norma que permet els equips ser mixtos continua vigent; les festeres de ple dret han de gaudir de les mateixes oportunitats que els festers, i considerem que l’esport no ha de ser una excepció".

El Trofeu Filaes se celebrarà el 19 i 20 d'abril de 2019, divendres i dissabte sant i un dia abans de la Glòria. El primer canvi ve proposat pel Centre d’Esport i és el de retornar a l’horari de les finals de fa 2 anys i que "va ser un èxit". A les 17 hores futbol sala aleví, a les 18.15 bàsquet i a les 19.30 futbol sala sènior. L’any passat es van haver de canviar per no coincidir amb l’acte que havia programat l’Associació de Sant Jordi.

També s'ha proposat la creació d’una prova de BTT, ja que hi ha un gran nombre de festers que practiquen aquest esport. Es durà endavant si hi ha acceptació i un nombre mínim d’inscrits.

Un canvi que es durà en veterans, aprovat per unanimitat a proposta de la Filà Maseros, serà que l’edat per poder jugar la marcarà l’any natural de naixement i no la data de quan siga el trofeu fiales, és a dir, serà com la resta de categories, aleví, infantil, cadet o juvenil. La norma diu que poden jugar els que aquest any complisquen 35 anys, i dos que complisquen 33 o 34 durant 2019.

La normativa aquest any també especificarà que les eliminatòries en cas d’empat, tant en futbol 7, 8 o sala es decidiran amb una ronda de 3 penals. Fins ara a la normativa el que es deia era que es faria segons el reglament, el que l’any passat va provocar problemes en futbol-7 veterans, ja que un àrbitre no sabia si eren 3 o 5 penals.

Com ja es va fer l’any passat tal d’evitar tota la paperassa, des de la regidoria d’esports s’han preparat uns formularis en format digital que es remetran a cadascuna de les filaes i que a la vegada hauran de ser emplenats i enviats de tornada des del correu de la filà; d’aquesta manera es pot exercir una tasca de verificació. La designació dels equips i dels delegats s’ha d’enviar al correu alcoydeportes@gmail.com.

D’altra banda, el llistat dels jugadors, en format excel, ha de ser remés al correu museualcoidelafesta@gmail.com; amb aquesta llista, l’Associació de Sant Jordi podrà verificar doncs que tots els inscrits siguen festers i la seua edat. Tota aquesta informació haurà de ser rebuda el 20 de març com a molt tard.

El regidor d’Esports, Alberto Belda, destaca el caràcter festiu de la competició: "hem d’assegurar que el Trofeu Filaes siga un esdeveniment que conjugue esport i festa, però des d’un vessant lúdic i d’agermanament, deixant de banda disputes i rivalitats innecessàries, és important ressaltar que gràcies al bon enteniment amb l’associació de Sant Jordi, la inscripció és molt senzilla".