El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aquests són els Premis de l'Esport de Cocentaina 2018

Eusebio Pascual / zonacycling.com

La gala serà al al Centre Cultural El Teular el divendres 25 de gener a les 20:15 h

Cocentaina guardonarà a clubs i escoles esportives, col·laboradors, promeses i esportistes en general en la tradicional Gala de l'Esport Contestà, que arriba a la 18a edició. El Consell Local d'Esports ha decidit en assemblea atorgar premis en 6 categories. Aquests es donaran a conéixer al Centre Cultural El Teular el divendres 25 de gener a les 20:15 h.

El premi per a millor esportista és per al ciclista Eusebio Pascual Bonhome, que ha sigut guanyador de la Volta a Segovia, a Zamora a l'Illa de Tenerife i la Clàssica d'Aitzondo. Aquests bons resultats l'han aconseguit col·locar en la 2a posició del rànquing de la categoria d'Elit de la Federació Espanyola de Ciclisme. Pel que fa al millor esportista promesa és José Solbes Jordà, que pertany a l'Hèrcules Juvenil de Divisió d'Honor. A més ha arribat a debutar en partit amistós en el primer equip.

Els millors clubs esportius són el juvenil i el cadet del Contestano de futbol, que hi han aconseguit ascendir a preferent i primera regional, respectivament. El premi a millor esportista veterà és per a Juan Jover Domínguez, per tota una vida dedicada al tennis. Pot dir que ha participat en les 42 edicions de les 24 hores de tennis, des dels seus inicis als anys 70.

El guardó a millor col·laborador esportiu és per a Eliseo Sánchez Jiménez, per la formació de moltes generacions de jugador d'hoquei patins. Ha arribat a ser seleccionador de la Comunitat Valenciana i és el coordinador i entrenador de l'Hoquei Club Cocentaina des de fa 10 anys. L'Escola de Judo Club Cocentaina és la millor escola esportiva de 2018. Els seus alumnes han participat en els Campionats autonòmics, als jocs esportius de la Comunitat, als jocs escolars de Formentera del Segura, a la Lliga Escolar de Castalla i a un torneig internacional a San Cipriano (França).

L'esport contestà està en un gran estat de forma. També hi haurà mencions d'honor per al Contestano i el Ye Faky, que acompleixen 100 i 20 anys, respectivament.