El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ara sí, se sancionarà a qui entre en vehicle i sense autorització al centre d'Alcoi

Si tens l'autorització demanada i aprovada, però no t'ha arribat a casa, a no hi ha cap problema perquè el sistema ja té incorporada la matrícula dels vehicles autoritzats i no procedirà a sancionar.

Quasi després d'un mes de la posada en marxa de la peatonalització del centre l'Ajuntament assegura que hi ha poques persones que la incompleixen, "i la majoria són reincidents". Fins ara no es posaven sancions, però això canviarà la pròxima setmana.

L'Ajuntament d'Alcoi avisa que la pròxima setmana, un mes després que el centre d'Alcoi s'haja convertit en zona per a vianants, s'iniciarà a sancionar a qui no complisca l'ordenança. Des del consistori consideren que el temps de prova ja ha passat i diuen que en aquest mes hi ha hagut pocs incompliments, "però s'ha detectat en els últims dies una relaxació, fonamentalment en la zona dels carrers Joan Cantó, Diego Fernando Montañés i Bartolomé J Gallardo. També és important assenyalar que la majoria d'infraccions són comeses pels mateixos vehicles, sent reincidents".

Un cotxe en un carrer per a vianants, imatge facilitada per l'Ajuntament.

Des de l'Ajuntament també recorden que a la web municipal tenen un apartat de preguntes freqüents. Un de les preguntes que més es repeteix és el perquè del requisit d'estar empadronat al centre per a obtindre un permís de càrrega i descarrega. L'Ajuntament respon que "cal puntualitzar dos aspectes, el primer és que abans de la Peatonalització estava prohibit parar i estacionar en la majoria de carrers de l'àmbit com Sant Nicolau, Sant Francesc, El Tap, Santa Rita o Sant Maure, entre altres i per tant, qualsevol persona que parara en aquests carrers s'exposava a la corresponent sanció. La segona puntualització ve respecte a un altre dubte molt plantejat i és la de les persones majors que no tenen vehicle. En l'ordenança s'especifica que aquestes persones poden demanar el permís per als seus familiars, fins a dos vehicles per habitatge, d'aquesta manera podran parar en els voltants del domicili dins de l'horari acordat, recordem que abans de la conversió en zona de vianants no estava permés en cap hora".