El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Ara toca complir': enguany hi haurà concentració a Alcoi per l'11 de maig complint les mesures sanitàries

En el vídeo, Manuela Pascual de CCOO i Letu Pascual d'UGT expliquen les reivindicacions per l'1 de maig i les normes sanitàries per a la concentració a la plaça d'Espanya.

Qui vulga assistir l'1 de maig a la concentració a la plaça d'Espanya ha d'avisar als sindicats CCOO o UGT, perquè hi haurà un aforament màxim de 200 persones. Però enguany sí que hi ha reivindicació presencial dels drets dels treballadors.

Comissions Obreres i la Unió General de Treballadors han presentat l'activitat per al pròxim 1 de maig a Alcoi. No hi haurà esmorzar popular ni manifestació fins a la plaça, però si concentració a la Bandeja. Això si, es farà complint totes les mesures sanitàries: un màxim de 200 persones, que han d'avisar abans per a complir l'aforament; tots asseguts per a mantindre les distàncies; i en mascareta. Serà l'1 de maig a les 11 hores, i al llarg de la concentració hi haurà una actuació de Jordi Gil i els sindicats llegiran el manifest pel dia del Treball.

El lema enguany és 'Ara toca complir', perquè, com explica Manuela Pascual, secretària general de CCOO a les comarques centrals, ara que estem en fase d'eixida de la pandèmia, cal recuperar la preocupació pels drets laborals. Leti Pascual, d'UGT, ha concretat algunes de les reivindicacions, com la derogació d'alguns aspectes de la reforma laboral o del sistema de pensions, la pujada del Sou Mínim Interprofessional, o que els ERTOS s'allarguen més enllà del 31 maig, almenys fins que es reactiven econòmicament tots els sectors. Els sindicats també volen participar en les comissions on es decidirà com es reparteixen els fons europeus per a la reconstrucció, i reclamen que es garantisquen que les vacunes i medicaments poden arribar a tot el planeta.