El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ara Vall d'Albaida oferirà una programació especial durant la Setmana Gran de les No Festes

El text escrit i l'audiovisual seran els protagonistes. | Foto: 2 Clicks
  • La primera pandora festera arribarà el dilluns 16 d’agost amb l’article elaborat per Rafa Gandia Borredà: Churros: una comparsa singular en la festa.
  • Vicent Pla Vaello i Àngels Muñoz han concedit dues entrevistes per a explicar quina ha sigut la tasca de la Societat de festers i l'Ajuntament durant els dos anys de No festes.

Aquesta setmana Ontinyent devia estar vivint la Setmana Gran de les seues Festes. Amb intenció de commemorar la festa morocristiana, Ara Vall d’Albaida oferirà aquesta setmana una programació especial amb entrevistes, articles i música amb intenció de mantenir viva la il·lusió per la Festa.

La Nit de la Berbena, l’Entrà de Bandes, l’Alardo, l’Entrà Infantil o les dianes del cap de setmana són alguns dels actes que hauran d’esperar per tornar a celebrar-se. No obstant això, des d’Ara Vall d’Albaida hem volgut preparar una programació especial a l’alçada d’aquesta festivitat.

La primera pandora festera arribarà el dilluns 16 d’agost amb l’article elaborat per Rafa Gandia Borredà. Sota el títol Churros: una comparsa singular en la festa, Gandia ens contarà, remuntant-se a principis del segle XX, com va aparéixer aquesta comparsa ontinyentina.

Dimarts 17 d’agost canviarem el text escrit per l’audiovisual, i serà el president de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, Vicent Pla Vaello, qui ens explique, amb una entrevista al Museu Fester d’Ontinyent, com ha hagut de fer front la Societat de festers a aquesta situació de pandèmia.

Dimecres 18 d’agost, també des de l’edifici de la Societat de Festers, mantindrem una conversa amb la regidora de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ontinyent, Àngels Muñoz. En aquesta entrevista, també contingut audiovisual, la regidora ens contarà com l’Ajuntament d’Ontinyent ha acompanyat a la Societat de Festers en les seues suggerències i decisions i ens avançarà informació sobre la Fira de 2021 i les Festes de la Puríssima.

L'endemà, dijous 19 d’agost, dia en què hauria d’haver-se celebrat l’Entrà de Bandes, oferirem el concert de música festera a càrrec de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent (SUAMO) amb motiu del II Memorial Mestre Ferrero.

Dissabte 21 d’agost, dia de la Baixà del Crist, Rafael A. Gandia Vidal prendrà la redacció per a oferir-nos l’article anomenat Truenos y relámpagos acompañaron la bajada de la Imagen del Smo Cristo de la Agonía de 1854.

A més, el matix dissabte i durant la resta de la setmana, des d’Ara Vall d’Albaida es durà a terme el seguiment dels distints actes que se celebren a la capital de la Vall d’Albaida com el concert de música festera del divendres 20 d’agost a l’Estadi Municipal el Clariano, la Baixà del Crist o la celebració de la Missa Major.

Finalment, el dilluns 23 d’agost, el músic Javier Richart posarà el punt final a la programació de la Setmana Gran de les No Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent amb un article d’opinió relacionat amb el concert del divendres.