El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aramultimèdia porta el periodisme a l'IES Andreu Sempere

Els alumnes treballen en l'audiovisual
Més de 60 joves estudiants s'han apropat al món de la comunicació periodística amb un taller d'una setmana de duració

Han fet ressenyes esportives, culturals i socials. I per grups, han treballat en diferents audiovisuals de temes, bé inventats, bé reals. TEAM MULTIMÈDIA és el nom que ells mateixos han triat per a la secció especial on estem publicant tots els treballs.

Al llarg d'una setmana, els alumnes de primer d'ESO de l'institut alcoià Andreu Sempere, han fet una primera aproximació al món del periodisme de la mà d'Aramultimèdia. Ha sigut un actiu taller en què els alumnes han aprés els conceptes més bàsics i naturals del periodisme local, i on han fet els seus primers treballs de comunicació. Entre tots, han triat un nom per a la nova secció especial que hem obert al diari, TEAM MULTIMÈDIA, i on podeu gaudir de tots els treballs que estem publicant a poc a poc.

Per una banda, i amb la nova agenda cultural d'Alcoi, s'ha animat els estudiants a assistir bé a una cita cultura, una competició esportiva o un esdeveniment social; per tal de fer després una ressenya. També se'ls ha demanat que treballen en un audiovisual amb un tema inventat o real, i els grups s'han repartit papers de càmera, periodista i testimonis. A més a més, els més de 60 alumnes participants en el taller han assistit a una roda de premsa simulada amb Raquel Ortiz i Iván Ceballos, estudiants de Batxillerat en el seu mateix centre, i que són esportistes professionals: en el cas de Raquel és ballarina, tot i que a hores d'ara no exerceix per una lesió; i Iván és futbolista a l'Hèrcules. Els joves periodistes de primer d'ESO mostraren molt d'interés per conéixer detalls de la vida dels dos esportistes.

Des d'Aramultimèdia hem gaudit molt amb l'experiència i esperem haver incentivat l'esperit periodístic entre els nostres joves estudiants. No perdeu l'ocasió de visitar la secció especial que han treballat els estudiants!