El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aroa Mira i Manolo Gomicia deixen la política local

Aroa Mira i Manolo Gomicia han donat a conéixer la seua decisió aquest 19 de febrer en roda de premsa.

Els socialistes celebraran una assemblea aquest divendres 22 de febrer, després de la qual faran públiques les llistes a les eleccions locals de maig.

Els socialistes d'Alcoi han donat a conéixer els dos membres de l'actual govern que no repetiran en la llista del partit per a les pròximes eleccions municipals. Es tracta de la regidora Aroa Mira i el regidor Manolo Gomicia, els quals faran el salt a la política autonòmica. Tots dos han al·ludit raons personals en la seua decisió.

L'actual regidora de Benestar Social no abandona el món de la política, ja que s'intentarà que siga inclosa en la llista del partit socialista per a les Corts valencianes. Tampoc ho farà Gomicia, qui opta a formar part de l'estructura d'un hipotètic govern socialista per al País Valencià.

Mira ha remarcat que la decisió "ha sigut totalment personal i molt deliberada", després de 8 anys molt intensos en els quals, "si bé tot és millorable, s'ha treballat en favor d'aconseguir en Alcoi una societat igualitària". També ha volgut agrair el suport de la seua família, el de tots els companys de partit, i la tasca del seu departament i dels funcionaris de l'Ajuntament, tot i que "l'administració té mecanismes que de vegades compliquen les coses".

Gomicia per la seua banda ha qualificat els 8 anys de govern com una "aventura espectacular", durant els quals el govern ha aconseguit instaurar "un projecte de ciutat diferent, el qual la ciutadania ja comença a comprendre". També ha agraït la tasca dels treballadors dels diferents departaments que ha dirigit durant les darreres dues legislatures, durant les quals mai ha tingut la sensació de falta de professionalitat.

Tots dos han donat a conèixer la decisió en una roda de premsa a la seu del partit socialista, acompanyats per l'alcalde Toni Francés, i del secretari general del PSPV en Alcoi, Jordi Martínez. Francés ha assegurat que "l'actual projecte de ciutat no haguera sigut el mateix" sense Mira i Gomicia; en el cas de la regidora de Benestar Social després d'haver-se fet càrrec de la seua àrea en meitat d'una forta crisi social, i en el del regidor d'Empresa, Formació, Innovació, Territori i Ciutat Intel·ligent havent "convertit Alcoi en un model i exemple en matèria d'innovació".