El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Arranca el Pla ARRUS: 5,5 milions d'euros per rehabilitar Alcoi

Visita a Entença de la consellera i l'alcalde Toni Francés/AM
A finals de setmana ja estarà oberta l'oficina tècnica per a demanar informació o tramitar ajudes

Fins a 200 vivendes es podran rehabilitar a la ciutat, i altres 16 en molt mal estat es podran construir de nou. El Pla ARRUS també inclou la reforma d'Entença, i les obres es podran adjudicar després de l'estiu. És una important xifra: 5,5 milions d'euros, que poden suposar un canvi important per la ciutat.

La consellera d'habitatge i obres públiques María José Salvador, ha firmat amb l'alcalde d'Alcoi el conveni per posar en marxa el ja anunciat Pla ARRUS, que suposarà una gran inversió per a rehabilitar 200 vivendes a la ciutat, construir de nou 16, i per a renovar el carrer d'Entença. A finals de setmana està previst que l'oficina especial per a demanar informació i tramitar ajudes ja estiga en funcionament en el carrer de Sant Llorenç.

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés considera que és una oportunitat única per a, no sols millorar la ciutat, sinó per a crear ocupació. En el mateix sentit s'ha pronunciat la consellera, qui assegura que la intenció és que "la rehabilitació siga el vector de la nova econòmica. Per cada lloc de treball que es genera en obra nova, tres es generen en rehabilitació. Per tant l'objectiu no és tan sols la rehabilitació i la regeneració urbana, sinó també rescatar oficis. Dels llocs de treball que s'han perdut en la Comunitat Valenciana, molts estan vinculats a la construcció i no s'han pogut reciclar en altres àmbits professionals. Estem parlant de construcció, de fontaners, electricistes, fusters, d'un àmbit laboral que és molt important recuperar".

Ara a esperar que les ajudes i la informació arribe al públic, tot i que Toni Francés considera que molts ja han mostrat interés en les ajudes. En concret, segons Francés, de les 16 vivendes que es poden construir noves, 10 ja han mostrat interés, el que suposa un 60 per cent. Per altra banda, el pressupost preveu la rehabilitació d'un màxim de 200 vivendes a la ciutat, vora un 20 per cent, és a dir, més de 50 propietaris de vivendes o veïns, ja s'han interessat per les ajudes, fins i tot abans de tindre l'oficina per demanar informació.

A més a més, dins del Pla ARRUS també s'inclou la remodelació del carrer Entença, ara en fase de redacció de projecte. Està previst que les obres s'adjudiquen després de l'estiu.

Als 5,5 milions d'euros del projecte ARRUS se suma també altra partida de 500.000 euros, finançada pel Consell, per a rehabilitar els edificis de la plaça Barbacana, de propietat de la Generalitat.

La consellera María José Salvador també explica que aquesta aposta per la rehabilitació "també va en la línia i la senda que marca Europa, per tant, en la mesura que ens afanem i treballem des de les administracions locals i autonòmica per la rehabilitació, també des d'Europa ens miraran en millors ulls per optar a fons europeus i invertir també en aquest tipus d'actuacions".