El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Arranca la 28a Mostra de Teatre d'Alcoi amb 'Merlín, la leyenda'

Merlín, de Javier Gurruchaga / Mostra de Teatre
La fira escènica arranca aquest dissabte 26 de maig a les 19 h al Teatre Calderón amb Merlín, de Javier Gurruchaga

'Merlín' està protagonitzat per Javier Gurruchaga. Segons Miquel Santamaria, director de la Mostra, comenta que la primera obra “és un muntatge de qualitat, de gran format i per al públic familiar, a partir de 8 anys, una producció amb molts recursos”. La Mostra se celebra fins al divendres 1 de juny

Comença la Mostra de Teatre d'Alcoi 2018. L'edició 28a se celebrarà des d'aquest dissabte 26 de maig fins al divendres 1 de juny. La primera proposta d'aquesta fira escènica professional és 'Merín, la leyenda' aquest dissabte a les 19 h al Teatre Calderón. L'espectacle està protagonitzat per Javier Gurruchaga. Segons Miquel Santamaria, director de la Mostra, comenta que la primera obra “és un muntatge de qualitat, de gran format i per al públic familiar, a partir de 8 anys, una producció amb molts recursos”.

Avançant en la programació de la Mostra, ens trobem que el dilluns 28 de maig començarà amb la companyia Maduixa Teatre i l’adaptació del seu muntatge de carrer a sala Mulïer, un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines i que va obtindre el premi Max al millor espectacle de carrer i millor composició musical i premiat a Tàrrega en la seua versió original a l’aire lliure. Aquest homenatge a totes les dones que han lluitat per l’alliberament de la dona en la societat, tindrà lloc al Teatre Calderón, a les 20 hores.

Tot seguit a la sala d’assajos del mateix teatre, un dels nous escenaris d’aquesta edició, la companyia de Castelló, La Ravalera, ens presentaran una de les seues propostes de teatre breu en espais no convencionals. El Dia D és una peça d’humor que planteja la realitat d’uns personatges que podran reivindicar tot el que volen a partir de saber qui són.

La Mostra es viu a espais tancats, però també a l'exterior. Una de les novetats és que la Placeta Ferrandis i Carbonell es convertirà en un improvisat teatre. La presència alcoiana també és destacable en l'edició d'enguany, amb Sol Picó i la seua última coreografia 'Dancing with frogs', o a Jordi Carbonell que actua en 'El tambor de Cora' de la companyia La teta Calva. Rosanna Espinós també actua en la comèdia 'Wilcommen Merkel'; i a més la companyia La dependent aprofita la Mostra per a presentar la seua última obra, "Separeu-vos junts", escrita i protagonitzada per Gemma i Pepa Miralles. Una obra amb molta expectació per a la qual ja s'han venut quasi totes les entrades.

La Mostra de Teatre compta amb un pressupost de vora 200.000 euros, aportat entre diferents institucions i entitats col·laboradores, entre elles l'Ajuntament d'Alcoi, l'Institut Valencià de Cultura, el Ministeri de Cultura, la Diputació d'Alacant i les dues universitats amb presència a Alcoi: la UPV i la UA.