El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Arreplega-la tu, que jo no puc!' Nova campanya cívica a Ibi contra les cagades de gos

Els productes de la campanya del consistori d'Ibi
L'objectiu és potenciar el civisme i involucrar a tots els veïns en una ciutat més neta

L'Ajuntament ha facilitat als veterinaris locals una sèrie de porta-bossetes per arreplegar les cagades, i botelles reciclables per a poder netejar les pixades dels animals. Els veterinaris podran lliurar-les als seus clients com creguen convenient. El consistori també repartirà aquests productes en determinats actes concrets relacionats amb els animals.

L'Ajuntament d'Ibi ha llançat una nova campanya per a fomentar el civisme entre els propietaris de gossos al municipi, i per tal de conscienciar de la importància d'arreplegar els excrements i mantindre la ciutat neta. Així, han fet una sèrie de porta-bossetes per arreplegar les cagades amb el lema 'Arreplega-ho tu, que jo no puc!', i unes botelles d'aigua reciclables pe a netejar les pixades amb un lema molt similar.

El dia de Sant Antoni, aprofitant la festivitat del patró dels animals, ja es va repartir una primera tanda dels productes entre els assistents. Ara es posen a disposició dels veterinaris locals perquè, segons expliquen des de l'Ajuntament, "baix el seu criteri, puguen premiar als seus clients que col·laboren en mantindre una ciutat neta, complisquen amb la normativa de posar el xip a la seua mascota, tinguen en regla la vacunació animal, o els porten a les revisions rutinàries".

Des del consistori expliquen que tant la botella com el porta-bossetes no estan a disposició del públic en general ni es poden arreplegar en cap lloc, sinó que aniran distribuint-se en moments determinats, com ara mitjançant els veterinaris, o en activitats relacionades amb els animals, com la cursa amb gossos prevista per aquest 11 de febrer.