El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Convocat el 27é premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida

Vicent Sanz, guanyador de l'edició de l'any passat. Autor: Mancomunitat
  • El termini per a presentar l'obra està obert fins el 14 de maig.
  • L'obra premiada serà publicada en la col·lecció l'Eclèctica d'Edicions Bromera.

La Mancomunitat de municipis de la Vall d'Albaida, que celebra aquest premi des del 2001, ha informat que el termini de presentació d'obres continua obert.

Des del 2001, la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida celebra el premi de Literatura Eròtica d’aquesta comarca, que enguany celebra la seua 27a edició. Tota aquella persona que estiga interessada en participar pot enviar la seua obra, de temàtica eròtica, en valencià i format PDF, fins al 14 de maig al correu electrònic de literaturaerotica@mancovall.com.

A més, perquè l’obra siga vàlida i opte al premi, ha de tindre una extensió mínima de 105.000 caràcters, amb espais inclosos, i han d’utilitzar una tipografia Arial o similar, a cos 12 i doble espai. Junt a l’obra, que ha de ser original, anirà un document adjunt, el qual tindrà com a nom la paraula ‘plica’, en format Word o PDF, on aniran les dades d’identificació dels aspirants. En aquest enllaç podeu trobar les bases de la convocatòria.

La convocatòria, la qual està oberta des de fa unes setmanes, ja ha rebut diverses obres aspirants amb la finalitat d’optar al premi de 4.000 euros i, a més, la seua publicació en la col·lecció de l’Eclèctica d’Edicions Bromera. Fede Vidal, conseller de Cultura de la Mancomunitat, ha afirmat que “ja s’han presentat tres originals i anime a no esperar a última hora i llegir i viure en valencià, fins i tot en allò més íntim com l’erotisme”.

Des de la Mancomunitat recorden que enguany, any dedicat al cineasta José Luis Berlanga, la lectura es consolida com un dels pilars fonamentals de la nostra cultura més enllà de font d’aprenentatge i inspiració, sinó també com a passatemps, i per a viatjar a través de la imaginació allà on ens porten les històries i els seus personatges. “En aquests moments de pandèmia i quan ja veiem llum a la fi del túnel és moment de reflexionar de la importància de la lectura”, ha sentenciat Fede Vidal.

Ara, a tres setmanes del tancament de la convocatòria, ja es coneix el jurat que elegirà l’obra premiada, el qual està format per Laura Font Pérez (presidenta de la Fundació Sambori), Rosa Codonyer Ballesteros (cap del Servei del Llibre i Biblioteca de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat), Maria Josep Garcia (Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida), Paula Soriano (Edicions Bromera), Vicent Sanz, guanyador del premi de 2020, i Artur Ahuir López (acadèmic de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua). Quant a la cerimònia d’entrega del premi encara no se sap quan ni on tindrà lloc, ja que dependrà de l’evolució de la situació sanitària actual.