El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Arriba el dia de l’Avís de Festes de Moros i Cristians d’Ibi

A més de l’Avís, que se celebrarà el dissabte 11 de maig, el divendres 10 es realitzarà el trasllat de la Mare de Déu Xicoteta.

Ibi celebra el Dia de l’Avís de Festes de Moros i Cristians 2019 en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, patrona del municipi. És per això que la Federació de Comparses de Moros i Cristians d’Ibi-Comissió de Festes, ha presentat el guió d’actes per als dies 10 i 11 de maig.

Els actes començaran el dia 10 de maig a les 20.15 h, amb el trasllat de la Mare de Déu Xicoteta, des de la Residència d’Ancians Sant Joaquim, fins a la Parròquia de la Transfiguració del Senyor. Aquest trasllat estarà fet pels Mossàrabs i Mudèjars, festers i la Unió Musical d’Ibi.

Ja l'endemà, se celebrarà l’Avís. A les 7.00 h es realitzarà “la despertà” amb els arcabussos que dispararan els Almogàvers des del cerro de Santa Lucia. Seguidament, a les 8.15 h, capitans, abanderades i festers, es concentraran a l’Ajuntament i aniran a l’Església de la Transfiguració del Senyor a on se celebrarà la Santa Missa.

Al finalitzar la missa, 10.00 h, es realitzarà l’esmorzaret fester en la Glorieta d’Espanya, i seguidament es farà el passa carrers pel carrer Major, la plaça de la Palla, la plaça Sant Vicent i el carrer Castalla.

Els actes continuaran a les 12.30 h al carrer de les Eres, amb el LVII Concurs de Caps d’Esquadra i el V Concurs de Bandes de Música, en el qual participaran esquadres representant a cada comparsa, desfilant amb la seua banda de música i amb la peça que cada cap d’esquadra haja triat. Finalment es premiarà als caps guanyadors, a la millor esquadra de cadascun dels bàndols i a la millor banda de música.

Ja a la vesprada, els càrrecs més importants de la festa, capitans i abanderades, desfilaran en el que serà la primera posada en escena de les millors gales mores i cristianes. La desfilada de l’Avís anirà per l’avinguda Joaquim Vilanova i el carrer de Les Eres. En finalitzar es farà la processó des de l’Església de la Transfiguració del Senyor fins a la Residència d’Ancians Sant Joaquim, a on es traslladarà la figura de la Xicoteta, patrona d’Ibi.