El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Arriba el moment de (re)descobrir la Torre d’Almudaina

Torre almohade d’Almudaina.

La Torre d’Almudaina data de mitjans del s. XIII i es va edificar en un intent inútil de defensar l’alqueria d’al-Mudayyina de la imminent conquesta cristiana dirigida per Jaume I.

La Fundació C.V. MARQ oferta el 13 d’agost una visita guiada (i completament gratuïta) per a commemorar els 14 anys de la seua obertura al públic.

La Torre almohade d’Almudaina està declarada bé d’interés cultural (BIC) i es va obrir al públic el 14 d’agost del 2009, fa just 14 anys. Per aquest motiu, el diumenge 13 d’agost, gràcies a la iniciativa de la Fundació C.V. MARQ, la torre obrirà de nou les seues portes en horari de 9 a 13 hores. A més a més, s’ha organitzat un accés guiat a les 11 hores. Les visites són gratuïtes i requereixen inscripció prèvia, la qual es pot formalitzar en aquest enllaç.

 

 

Juan de Dios Navarro, diputat de Cultura, s’ha referit a la Torre d’Almudaina com “un enclavament únic de gran valor arqueològic” i ha afegit que aquesta classe d’iniciatives ajuden a “dinamitzar l’activitat cultural en aquesta comarca durant el període estival”. No obstant això, cal recordar que aquesta no és la primera iniciativa que la Diputació d’Alacant du a terme per a promoure el citat monument.