El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Arriben a Muro les primeres vacunes de Janssen contra la Covid-19

El ritme de vacunació a les nostres comarques segueix el ritme de tot el territori valencià. 

 

Per inmunitzar una persona amb Janssen, només cal una dosi

El centre de salut de Muro ha sigut el primer a tota la província d’Alacant en vacunar amb Janssen. Cal recordar que només s’administra una única dosi de vacuna per immunitzar una persona contra la covid-19.

ARAMULTIMÈDIA ha parlat amb Enrique Barbeito, gerent del Departament de Salut d’Alcoi, en el moment de l’inici de la vacunació. A diferència de Pfizer i Astra Zeneca, la vacuna de Janssen immunitza a les persones amb només una dosi segons l’Agència Europea del Medicament.


La dispersió geogràfica d’El Comtat i dels municipis que depenen del centre de Salut de Muro complica el desplaçament de la gent gran. El fet d’immunitzar amb una única dosi fa que la Conselleria de Sanitat haja decidit començar aquesta vacunació a Muro per evitar dos desplaçaments.


A banda d’aquestes dades, Enrique Barbeito ha contat que han arribat ja 40 vials, el que suposa que poden aconseguir entre 200 i 250 vacunes (segons extraguen 5 o 6 dosis de la vacuna).


La vacunació de Janssen s’ha desenvolupat amb normalitat en les primeres hores. Barbeito ha confirmat que el ritme de vacunació avança a les nostres comarques “com en la resta de la Comunitat Valenciana”. També ha confirmat que tots els majors de 80 anys que s’han volgut vacunar ja han rebut la primera dosi. En aquest tram d’edat també s’ha subministrat “entre el 50 i el 60%” de la segona dosi.