El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Arriben les primeres ajudes per rehabilitació d'edificis a Alcoi: 11 comunitats de veïns reben 262.000 euros

Un dels edificis ja rehabilitats al centre d'Alcoi, gràcies al pla ARRU
Es preveu que altres 6 comunitats de veïns reben l'ajuda en les pròximes setmanes

A tot Alcoi són un total de 52 edificis, comunitats de veïns que han aprofitat les ajudes del pla ARRU per a rehabilitar la façana, millorar elements comuns, o instal·lar ascensors. A hores d'ara ja s'han finalitzat el 64 per cent de les obres.

Es tracta del pla ARRU, de regeneració urbana, que anima als propietaris privats a renovar o rehabilitar els edificis en els quals viuen. Quan es van anunciar aquestes ajudes, que cobreixen fins al 55 per cent de les obres, es van presentar quasi el doble de sol·licituds previstes, tot un èxit. Al final, van accedir a les ajudes un total de 52 edificis del centre, Santa Rosa i Eixample. Alguns dels projectes són per a una rehabilitació integral de l'edifici, altres per a millorar elements comuns o rehabilitar façanes, i per últim també hi ha projectes per a millorar l'accessibilitat a l'edifici o instal·lar ascensor.

Segons expliquen des del consistori, dels 52 edificis, i a data de febrer, ja s'han acabat les obres en 33 edificis, estan en marxa en altres 14, i tan sols queden per arrancar en 5. Les previsions de l'Ajuntament és que en les pròximes setmanes s'hagen completat les obres en 39 comunitats de veïns.

La inversió total en el projecte ARRU està estimada en quasi 6 milions d'euros. Vora la meitat l'aporten els particulars amb els seus projectes, i la resta es finança a tres bandes: Ministeri de Foment, Generalitat i Ajuntament. Doncs bé, aquest 2 de març està previst que la Junta de Govern de l'Ajuntament d'Alcoi aprove la concessió del primer bloc d'ajudes, un total de 262.283 euros.