El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Art amateur, professional i referent: tres estils diferents per al nou cicle expositiu d'Alcoi

Una de les obres de Rigoberto Soler

Les pintures de Rigoberto Soler, tot un referent de principis de segle; els dibuixos de l'escultor en actiu Miquel Navarro; i les obres dels estudiants de l'Escola Municipal de Belles Arts. Tres moments en la vida de l'art en tres espais expositius a Alcoi.

Octubre s'inicia amb una nova sèrie d'exposicions que ens acompanyaran en la ciutat d'Alcoi durant els dos pròxims mesos. Una oportunitat única per a gaudir de l'art pictòric en diferents expressions i estils.

 


La primera d'elles s'inaugura aquest mateix 2 d'octubre al Centre Cultural Ovidi Montllor, i ens porta una col·lecció dels dibuixos de Miquel Navarro. Navarro, nascut a Mislata, va estudiar en la Universitat de Belles Arts Sant Carles de València, i va iniciar la seua trajectòria professional com a pintor, però des de l'any 1972 es dedica quasi exclusivament a l'escultura. En l'exposició que ens porta a Alcoi podrem gaudir d'alguns dels seus dibuixos, esborranys necessaris per a la modelació. La inauguració de la mostra serà a les 20 hores al Centre Ovidi Montllor.


La segona exposició d'aquest nou cicle s'inaugura el 3 d'octubre, també a les 20 hores, però en aquest cas al Centre Cultural. És una nova edició dels treballs de l'Escola Municipal de Belles Arts, que en aquesta ocasió ens presenten les seues obres sota el clar títol "Som Art".

 

Per últim, dijous 4 d'octubre, s'inaugura la tercera exposició. 'L'exuberància del Mediterrani', de Rigoberto Soler. Una oportunitat única per a gaudir de 93 obres d'aquest pintor alcoià, un dels últims exponents del luminisme en la pintura. La mostra coincideix a més amb el 50 aniversari de la mort del pintor, que va nàixer a Alcoi l'any 1896 i moria a València el 1968. La Llotja de Sant Jordi acull està exposició, que s'inaugura dijous 4 d'octubre a les 20 hores.