El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Art i impressió 3D es fonen en un taller a l'IVAM CADA Alcoi

El regidor Raül Llopis (esquerra) i l'artista José Antonio Picazo (dreta).

Els tallers començaran el 4 d'octubre i es desenvoluparan tots els divendres d'octubre i novembre com a part de la programació de la Factoria Creativa, l'espai que gestiona l'Ajuntament en l'IVAM CADA Alcoi.

El centre de cultura IVAM CADA Alcoi acollirà tots els divendres d'octubre i novembre un taller al voltant de l'ús d'impressió digital aplicada a l'art. Es tracta d'una iniciativa avalada pel Consell de Cultura d'Alcoi, sense cap cost d'inscripció, i impartida per l'artista José Antonio Picazo.

El taller contempla un vessant artístic i un altre enfocat a l'ús de la impressió digital, per la qual cosa la metodologia serà teòrica i pràctica. De fet, les últimes dues sessions del taller estan planificades com unitats de treball, amb les quals els participants podran realitzar les seues pròpies obres artístiques. Des del punt de vista teòric/artístic, es farà un recorregut històric per l'evolució de l'art escultòric, atenent especialment l'època avantguardista i els nous mitjans de disseny contemporanis.

Un altre dels aspectes d'estudi serà la democratització de l'art, un fenomen que a judici de Picazo s'està deixant veure amb la creixent popularitat de la impressió 3D. Aquesta tecnologia, encara que va nàixer a la dècada dels 80, no s'ha estés fins fa poc anys, tant en el món de l'art com de l'empresa. Picazo reconeix que la impressió 3D ha aportat solucions a la seua tasca creadora, i atorga "una nova manera de realitzar les coses".

Els tallers començaran el 4 d'octubre i es desenvoluparan tots els divendres d'octubre i novembre com a part de la programació de la Factoria Creativa, l'espai que gestiona l'Ajuntament en l'IVAM CADA Alcoi. El regidor Raül Llopis avança que tota la informació relativa a la inscripció es farà pública a través de les xares socials de l'àrea de Cultura. Els participants solament hauran d'aportar el seu propi ordinador, ja que la resta de material (inclosos els softwares necessaris), els aporta l'organització del taller.