El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

"Artistes de l'Exili i la Lluita", memòria històrica a través de l'art

Cartell de l'exposició
  • L'exposició “és una mostra important de la capacitat que tenen les arts plàstiques de fer pensar a la societat”
  • El 14 de juliol tindrà lloc una taula rodona sobre la República a les 19:00 al Centre Cultural Mario Silvestre

L'exposició “Artistes de l'Exili i la Lluita” ja es pot visitar al Centre Cultural Mario Silvestre d'Alcoi. La mostra, organitzada pel Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina, estarà exposada els mesos de juliol, agost i setembre de dilluns a divendres en horari de matí de 11:30 a 13:30h.

L'artista multidisciplinari Luis Ardevínez, ha presentat una colecció particular de 69 obres a l'exposició “Artistes de l'Exili i la Lluita”. Adevínez va començar l'exposició a mitjans dels anys 70 i ha anat ampliant-se al llarg de 40 anys amb intercanvis d’estampes amb altres artistes i amb noves adquisicions. La mostra artística és una demostració del que lartista va viure de primerá mà en aquella época i del seu compromís  artístic, polític i cívic.

El Fòrum afirma: “amb la mostra volem recuperar la memòria històrica a través de l'art, recordar a aquells i aquelles artistes que van haver de marxar a l'exili i també als que es van quedar i van lluitar contra la dictadura, denunciant les injustícies i comprometent-se amb els moviments del canvi i les llibertats; fins i tot, pagant amb presó per les seues idees . Artistes generosos que volien fer arribar l'Art al Poble, fent-lo assequible a través de l'obra gràfica”.

En la recopilació d'obres s'utilitzen una àmplia varietat de tècniques, aixina com una gran varietat de moviments i estils artístics. L'exposició, segons afirma el Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica: “és una mostra important de la capacitat que tenen les arts plàstiques de fer pensar a la societat” i, a més, afirmen que pretenen que la mostra ajude a reflexionar a través del subtil missatge dels quadres i els seus autors.

La mostra s'ha fet possible amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcoi, del Centre Cultural Mario Silvestre, la Càtedra Antoni Miró, Art Contemporani de la Universitat d'Alacant i el Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina. 

Per una altra banda, el Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica de Cocentaina ha organitzat una taula rodona sobre la República "Passat, present i futur", que tindrà lloc el 14 de juliol a les 19:00 h al Centre Cultural Mario Silvestre d´Alcoi. 

Per a poder assistir a l'activitat s'ha d'enviar un correu prèvi a biblioteca@alcoi.org