El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Arxivada la causa contra l'alcalde de Castalla per retirar unes multes

En el vídeo, l'alcalde de Castalla Antonio Bernabeu, explica l'arxivament de la causa i que no iniciarà accions contra el denunciant.

La jutgessa no ha trobat indici de delicte i arxiva la denúncia per suposada prevaricació administrativa.

Tot es va iniciar l'estiu del 2019, quan es van interposar dos denúncies de trànsit a Castalla i que l'alcalde va retirar posteriorment. Una a un vehicle de l'associació Despertar de Castalla, que havia aparcat en la zona on s'ampliava el mercadet i la grua va retirar el vehicle. La segona a un empresari de la construcció, per no tindre el segur i la ITV de la furgoneta en vigor. En aquest segon cas, l'endemà de la denúncia el constructor va complir amb la paperassa, però no va poder retirar la furgoneta del dipòsit de vehicles per diferents problemes administratius. Quan la va poder retirar, tres mesos després, havia de pagar 700 euros pel temps que el vehicle havia estat en el dipòsit, i aquesta sanció és la que va retirar l'alcalde Antonio Bernabeu.

Un agent de la Policia Local va denunciar l'alcalde en considerar que hi havia prevaricació administrativa, però finalment el jutjat d'Ibi ha arxivat la causa en considerar que no hi ha indici de delicte en l'actuació de l'alcalde.

L'alcalde de Castalla Antonio Bernabeu s'ha mostrat satisfet per l'arxiu, i explica que les multes es van retirar per "eficiència administrativa", és a dir, consideren que els afectats recorrerien i guanyarien, "perquè no hi havia delicte a castigar", i per evitar eixes despeses es van retirar les multes des d'un inici.

En el vídeo, Bernabeu valora l'arxiu i assegura que no prendrà cap acció legal contra el denunciant. També ha fet una defensa del cos policial de Castalla i assegura que "amb excepcions", és un cos "molt professional i molt sensible a la realitat de Castalla".