El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Assaig general de les Ambaixades d'Alcoi

  • És el huité any que se celebra aquest ja multitudinari acte
  • Rafael Tortosa i Manolo Valls (en nom d'Alfonso Moreno) han estat uns més que encertats Al Azraq i Jaume I

Continua el compte arrere per arribar a les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi. Aquest dissabte, el calendari marcava assaig general a la filà Gusmans de les Ambaixades. Una cita que ja és quasi tradició i que es viu per participants i seguidors d'aquest acte, amb molta devoció.

La Filà Gusmans és per huité any consecutiu l'escenari triat per a assajar oficialment les ambaixades que se sentiran el dia dels Trons a la Plaça de l'Ajuntament. El que va nàixer com un acte quasi familiar s'ha convertit en un esdeveniment molt cotitzat pels amants de la representació de la 'guerra' dialèctica entre ambaixadors, sentinel·les i capitans.

L'assaig ha estat tot un èxit, com també el dinar posterior, que s'ha allargat fins ben entrada la vesprada. Els càrrecs de 2020 no han fallat a la cita, acompanyats pels seus cavallers, dames, emirs i favorites.

El capità cristià, Alfonso Moreno (Muntanyesos) li ha cedit el seu lloc a Manolo Valls, cavaller, mentre que com a sentinel·les han debutat Jordi Linares i Tono Delgado. Rafael Tortosa, capità pels Cordons, ha exercit d'Al Azraq.


Ha estat l'últim assaig general per a l'ambaixador cristià, Ricard Sanz, i ha debutat com a ambaixador moro, Óscar Martínez.