El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Assisteix a la conferència sobre l’alcoià Vicent Pascual Pastor ‘De l’Historicisme al Modernisme’

Assisteix a la conferència sobre l’alcoià Vicent Pascual Pastor ‘De l’Historicisme al Modernisme’ / EASD
La cita serà el dia 15 de febrer al Saló d’actes de l’EASDAlcoi

 L’alcoià Vicent Pascual Pastor serà tema d’una conferència el pròxim 15 de febrer a càrrec de Crispina Ruiz i Juan José Moya al Saló d’actes de l’EASDAlcoi

Dijous 15 de febrer l'EASDAlcoi, des del seu Departament d’Història i Teoria de l’Art i del Disseny, ha preparat una conferència sobre l’arquitecte alcoià Vicent Pascual Pastor, que tindrà lloc al Saló d’actes “Josep Albert Mestre” a partir de les 11 hores i anirà a càrrec de la historiadora de l'art Crispina Ruiz Jiménez i de l'arquitecte Juan José Moya Salom.

Vicent Pascual, va ser un dels introductors a la ciutat, després de la seua etapa de formació a Barcelona, de l'estètica del Modernisme com expressió del poder social i econòmic de la burgesia alcoiana a principis del s. XX.

Aquest acte es complemente amb la contemplació de la interessant Exposició homenatge “Vicent Pascual Pastor, arquitecte” que pot visitar-se a l'espai expositiu de l'EASDAlcoi al llarg de tot el mes de febrer.

Aquesta exposició analitza tant el vessant arquitectònica modernista de Pascual, centrada en la recerca de noves formes artístiques basades en la inspiració orgànica, com les seues anteriors etapes historicista i eclèctica o les diferents tipologies arquitectòniques que va desenvolupar a la ciutat i a la comarca: esglésies i edificis benèfics, edificis representatius, habitatges burgesos i cases de camp, edificis civils i fabrils, habitatges de lloguer i habitatge obrer i habitatges de promoció pública o cases barates.

El que es vol des del Departament d’Història i Teoria de l’Art i del Disseny de l’EASDAlcoi és contribuir i recolzar la necessària valorització, coneixement i difusió del ric patrimoni arquitectònic, tant civil com industrial, que té la ciutat d’Alcoi.