El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Atenció a les “ofertes sorprenents”, i cura en les compres en línia: consells de l’Oficina Municipal del Consumidor

Per exemple, excepte determinades circumstàncies, hi ha 14 dies per a tornar un producte comprat en línia, sense justificació i penalització. L’OMIC facilita una sèrie de consells que pots descarregar-te ací mateix en format pdf. 

L’OMIC facilita aquests dies una sèrie de consells i recomanacions per assegurar que les compres que fem en Nadal no ens generen cap problema. Fa incidència sobretot a la compra en línia, que s’ha incrementat molt en els últims anys i genera certs dubtes. Així, primer que res recorden que davant problemes o dubtes en compres a Europa, Noruega o Islàndia, el Centre Europeu del Consumidor en Espanya atén de manera gratuïta.

Pel que fa als consells, recorden que cal navegar en webs o per aplicacions que siguen de confiança i reconegudes; així com estar atent a la connexió que utilitze, el dispositiu des del qual fem la compra o el mètode de pagament. Tots tres han de ser segurs, i a l’hora de pagar cal fugir de transferències directes o enviament de diners en metàl·lic. També informen dels drets del consumidor, com tota la informació que ha de rebre del producte, els sistemes de pagament i devolució, les garanties legals de les quals disposa o el dret a reparació, substitució o reemborsament.

El document informatiu també facilita consells generals per a les compres de Nadal, com anar en cura amb “ofertes sorprenents o fórmules miraculoses”, o comprovar el consum energètic. Com sempre, cal conservar el tiquet de compra perquè és el document que ens permet reclamar en cas de problema.

Pel que fa als joguets, des de l’OMIC recorden que ha de ser adequat a l’edat, segur i educatiu. També detalla quines coses cal tindre en compte abans de comprar un joguet tecnològic, que es connecte a internet.

Pots consultar tota la informació de l’OMIC, clicant ací en aquesta imatge: