El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Atenció, multipliquem per 4 els contagis a les comarques

Hui el camí es presenta angost.

Segons les xifres actualitzades aquest 17 de novembre per la conselleria de Sanitat, acumulem 2.136 casos en tota la pandèmia, 606 detectats en l'última quinzena. Sumem 2 morts i ja hem perdut 130 persones.

En l'última actualització sumem 402 nous casos positius, quatre vegades el que és habitual i quasi el que vam sumar en tot el mes d'octubre. Aquesta xifra ens ha de fer extremar les precaucions. També sumem dos noves morts, que corresponen a Banyeres i Onil.L'Ajuntament de Banyeres anuncia que publicarà aquesta nit un comunicat amb mesures restrictives "per intentar controlar i reduir el contagi".

Aquest mes de novembre estem veient les pitjors xifres d'incidència de la pandèmia a les comarques, pel que fa als nous contagis. En les últimes dos setmanes s'ha detectat el 28 per cent de tots els casos que hem patit des de març

Segons l'actualització d'aquest dimarts 17 de novembre, sumem en l'últim cap de setmana l'esgarrifosa xifra de 402 nous casos, multiplicant per quatre els detectats en les últimes actualitzacions. Així, tenim 606 casos detectats en els últims 14 dies, la qual cosa suposa un índex de 448 casos per cada 100.000 habitants, molt per damunt del marge de 250 que el Ministeri ja considera de Risc Alt.

Per municipis, Banyeres de Mariola i Alcoi presenten les xifres més altes. Banyeres de Mariola ha registrat 63 nous casos, una xifra molt elevada tenint en compte que la població és de poc més de 7.000 persones. Se situa en un índex de 980 casos per cada 100.000 habitants. L'Ajuntament ha anunciat que prendrà mesures restrictives que detallaran aquesta nit, i diuen als veïns que és "imprescindible" que facen cas de les recomanacions sanitaries.

Pel que fa a Alcoi, suma 179 casos nous, i ascendeix fins als 305 casos detectats en l'última quinzena. Açò suposa 510 casos per cada 100.000 habitants. Cal recordar que en setembre Alcoi no superava els 50 casos per cada 100.000 habitants. 

La resta de municipis afectats, amb els seus increments, es queden entre 300 i 400 casos per cada 100.000 habitants. Ibi suma 72 casos, Cocentaina 22, Onil i Castalla 21 cadascun, i Muro 18. Benilloba suma 2 nous casos, Beniarrés, Alfafara i L'Orxa un cadascun. I entra en la llista de pobles afectats Agres, on s'ha detectat el primer cas.

Sanitat també detalla cada dia els nous brots, però a les nostres comarques durant el cap de setmana no s'ha concretat cap. Això sí, ahir dilluns 16 de novembre es van referir 8 brots a les comarques, en 5 municipis diferents. Cap d'ells supera els 5 casos, i quasi tots són d'origen social excepte un d'origen laboral a Ibi amb 3 casos, i altre a Banyeres, d'àmbit educatiu, amb altres 3 casos. Siga com siga, els nous brots no suposen més de 30 casos, així que o els pròxims dies Sanitat concretarà més brots, o els casos estan molt disseminats. 

Unes xifres que preocupen, i molt, perquè el nostre voltant no presenta la mateixa evolució, al revés, estan reduint la xifra de nous contagis. El departament d'Elda ha baixat als 170 nous casos, i tan sols Oriola supera els 200 nous casos. A la veïna Xàtiva - Ontinyent sumen 260 casos.

També lamentem dos noves morts, que corresponen a Banyeres i Onil. En novembre hem perdut 7 persones amb coronavirus. En total en aquest 2020 s'atribueixen a la pandèmia 130 morts a les nostres comarques.

 

 

Comunicat de l'Ajuntament d'Alfafara dels últims dies respecte a la situació per la COVID-19.

Comunicat de l'Ajuntament d'Alfafara dels últims dies