El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

ATEVAL fa valdre el tèxtil valencià en Home Textiles Premium

Càndid Penalba, president d'Ateval, a l'esquerra del conseller Rafa Cliemnt / Aramultimèdia

Càndid Penalba ha estat present durant la inauguració de la Fira, acompanyant el Conseller Rafa Climent i altres importants figures del sector.

La fira Home Textiles Premium porta entre els dies 12 i 14 de setembre el millor del tèxtil valencià a Madrid, punt ineludible per tal de conéixer les tendències en tèxtil i tèxtil llar de cara a la pròxima temporada. Ateval, amb el seu president Càndid Penalba al capdavant, es troba present al certamen representant a la patronal del tèxtil de la nostra Comunitat.

Penalba ha estat present durant la inauguració de la Fira, acompanyant el Conseller Rafa Climent i altres importants figures del sector, com el president de Feria Valencia, Jose Vicente González, o el de la mateixa fira Home Textiles Premium, Jose Manuel Revert. Segons el president d’ATEVAL, el creixement en un 36% que ha experimentat l’aparador de la Fira demostra que “la indústria valenciana s’està recuperant”, revivint d’aquesta manera l’esperit de l’emblemàtica Fira Textilhogar que pels anys 70 es començà a organitzar a València.

L’actual format de la fira és molt més atractiu per al comprador potencial. Allò que es posa realment en valor és el producte, no els estands de les empreses expositores” afirma el president d’Ateval, qui apunta un dels principals progressos que s’ha dut a terme amb l’actual format.

Presència en EURATEX

Que el tèxtil valencià siga important a Europa es deu en part a la seua representació en la patronal europea del tèxtil, EURATEX. Penalba fou escollit en juny membre de la junta directiva de l’ens europeu, en representació del consell intertextil espanyol com a president d’Ateval. “És la primera vegada que el tèxtil valencià té presencia en la patronal europea. Açò representarà sens dubte una important font d’informació per al nostre sector” apunta Penalba. Recordem que Ontinyent acollirà el 24 d'octubre la Convenció anual de la Patronal Tèxtil Europea