El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

ATEVAL presenta a Ximo Puig els "resultats positius" de la indústria tèxtil durant la Covid-19

Reunió de representants del tèxtil amb Ximo Puig / ATEVAL

Ha reivindicat la necessitat de millora en la Llei de Contractació Pública per a potenciar la indústria de proximitat i les condicions de les bases de les Licitacions Públiques

La patronal del tèxtil a la Comunitat Valenciana, amb seu a Ontinyent, ha mostrat al president de la Generalitat, Ximo Puig, la seua tasca i capacitat d'adaptació davant la pandèmia. En els últims mesos el sector s'ha dirigit cap al teixit sanitari. A més, el 16 de novembre, ATEVAL es reuneix amb Salvador Navarro, vicepresident de la CEOE.

A banda d'ATEVAL, també han participat en la reunió altres actors del sector tèxtil com és AITEX. Aquesta representació del tèxtil han explicat a Puig els bons resultats positius aconseguits durant la pandèmia en tèxtil llar, tèxtil esportiu i sanitari. Aquest últim, sobretot, derivada de la situació de la Covid-19.

En la reunió amb Ximo Puig, han participat el president d'ATEVAL, Pepe Serna; el president del Consell Intertextil Espanyol, Càndid Penalba; el president d'AITEX, León Grau; el vicepresident d'ATEVAL, Jorge Mataix; i president Àrea Innovació i president ATEVAL Vall d’Albaida, Rafa Lurbe.

Pepe Serna, representant als empresaris tèxtils valencians, ha posat en valor l'excepcional capacitat de resiliència del sector amb la seua ràpida adaptació a la difícil conjuntura econòmica nacional i internacional derivada de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.


Segons ha mostrat el president d'ATEVAL, la indústria tèxtil ha sigut capaç de reactivar les seues línies de producció. No obstant això, i per a poder consolidar aquesta situació positiva aconseguida durant aquests mesos de 2020, la representació industrial tèxtil valenciana ha portat fins al president Puig una sèrie de peticions per a sol·licitar el seu compromís i ajuda.


Entre les qüestions que s'han posat sobre la taula, destaca la necessitat de millora en la Llei de Contractació Pública per a potenciar la indústria de proximitat i les condicions de les bases de les Licitacions Públiques on es pondere en major mesura la innovació, disseny, qualitat, sostenibilitat, nous materials, seguretat del producte, certificació europea i compra pública intel·ligent. També obrir vies de suport per a la presentació de projectes empresarials a través dels fons europeus Next-Generation UE.