El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

ATEVAL sosté que el futur del tèxtil passa per la readaptació productiva i la reconversió cap al sector sanitari

ATEVAL, Economia i els 5 projectes presentats / ATEVAL

Pepe Serna: "ATEVAL aposta per reforçar la indústria tèxtil valenciana amb la realització i posada en marxa de projectes estratègics i essencials de futur per als diferents subsectors productius com el tèxtil confecció, tèxtil llar, tèxtil sanitari i tèxtils avançats".

La Conselleria d'Economia i ATEVAL han presentat els resultats dels cinc projectes d'empreses que marcaran "la direcció que seguirà el sector als pròxims anys per a guanyar posicionament estratègic i consolidar la indústria tèxtil a les nostres comarques. Des de l'associació tèxtil ATEVAL, indiquen que el tèxtil ha de readaptar-se per obrir noves oportunitats econòmiques i centrar-se en el teixit per al sector sanitari.

La secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, i la directora general d'Indústria, Energia i Mines, Empar Martínez han acompanyat a Pepe Serna, president de ATEVAL, i als cinc representants de cadascun dels projectes en l'exposició de les conclusions.

Dels tres projectes presentats per a la reorientació productiva, Jorge Serna, CEO de GESTIWEB, ha exposat els resultats de la plataforma web productosemergencias.com, llançada el mes d'abril passat de 2020, per a donar resposta a l'oferta i la demanda de productes d'emergències i arran de les circumstàncies sobrevingudes per la crisi sanitària del coronavirus Covid-19. Presenta un total de 860 productes i s'han rebut 2.650 sol·licituds directament a través de la plataforma, per part dels distribuïdors o compradors d'aquesta mena de productes per a la protecció individual, sanitària i higiènica.

Un altre dels treballs, introduït per Luís Ortega, CEO de BE23 MÀRQUETING, proposa un exhaustiu Pla Estratègic de màrqueting i comercial per a l'adaptació del sector tèxtil valencià al sector tèxtil sanitari i EPIs.

Finalment, Javier Pascual, Cap Grup Fibres Tècniques i Nanotecnologia d'AITEX, ha explicat l'Estudi tècnic i de mercat de les tecnologies per a la fabricació de teles no teixides, ofereix una visió general sobre el sector global dels teixits des d'una triple perspectiva: tecnològic, d'aplicacions i d'oportunitats de mercat. Com revelen les conclusions, encara que en aquest moment presenta poca incidència a la Comunitat Valenciana i a Espanya, es tracta d'un sector emergent, estratègic i dinàmic, amb capacitat suficient per a generar oportunitats de reactivació empresarial a nivell autonòmic i nacional.

Pel que fa als dos projectes de reactivació econòmica, Fernando Llano, Soci-Director de IMPROVEN ha presentat un estudi projecte que permet definir les claus estratègiques per a reactivar el consum de la tèxtil llar valenciana a partir d'una metodologia quali-quantitativa.

Per part seua, Joan Ros, director de Projectes i José Vicente Ronda, director general d'HEURA, han desenvolupat la investigació per a la promoció d'activitats establides en l'economia circular en el sector tèxtil, basat en un model de sistema de responsabilitat ampliada del productor. Conclou que existeix la possibilitat de posicionar-se com un punt de concentració del reciclatge tèxtil o HUB a l'estat Espanyol, fins i tot d'Europa.

Després de presentar els projectes, Pepe Serna, president d'ATEVAL, apunta que "ATEVAL aposta per reforçar la indústria tèxtil valenciana amb la realització i posada en marxa de projectes estratègics i essencials de futur per als diferents subsectors productius com el tèxtil confecció, tèxtil llar, tèxtil sanitari i tèxtils avançats".