El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Augmenta en un 24% la recollida selectiva de vidre a les nostres comarques

Contenidor de vidre / Consorci Terra

Tibi és el municipi que més vidre recicla 

Cada habitant aporta 16,88 kg de mitja de vidre per al reciclatge, segons el Consorci Terra. En 2020, s’han recollit 4.459.637 kg, això suposa 860.000 kg més que a 2019.

El Consorci Terra, que agrupa 37 municipis de L’Alcoià, El Comtat i L’Alacantí, ha recollit un 24% més de vidre que a 2019. Entre les poblacions que encapçalen el llistat de recollida de vidre destaquen Tibi, amb una mitjana de 50 kg/habitant, els integrants de la Mancomunitat del Xarpolar amb 35,7 kg/habitant, seguits d'Aigües (27,6 kg/habitant), Busot (26,38 kg/habitant), Cocentaina (26,2 kg/habitant) i Muro (21,4 kg/habitant). L'aportació mitjana per habitant és de 16,88 quilos, molt prop de la mitjana de la Comunitat Valenciana que se situa en 17.03%.

Isabel López, presidenta del consorci, indica que, malgrat les bones dades, “encara queda molt camí per recórrer per a complir els objectius que marquen les directives europees sobre residus i reciclatge, per la qual cosa hem de continuar incrementant any rere any aquestes xifres i continuar en aquesta línia ascendent, avançant en el model d'economia circular”.

López ha afegit que des de l'entitat s'estan fent importants esforços en aquest sentit, com la posada en marxa del servei d'educació ambiental, amb educadors que recorren els 37 municipis explicant a la ciutadania la importància de separar correctament els residus, el servei de l'ecoparc mòbil, l'adquisició d'un tercer ecoparc mòbil o la posada en marxa de la futura xarxa d'ecoparcs, entre altres actuacions i projectes duem a terme aquest exercici.