El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Augmenta la demanda d'ajudes econòmiques d'emergència a Alcoi

La regidora de Polítiques Inclusives fa balanç dels serveis prestats durant la pandèmia, i assegura que es mantenen actius per poder cobrir les necessitats creades en la nova normalitat.

Amb la nova normalitat, des de l'Ajuntament d'Alcoi donen per finalitzat alguns dels servicis especials implantats els últims mesos, com l'atenció psicològica telefònica o la línia 900 d'informació. Però es mantenen altres com les PEIS, les Prestacions Econòmiques Individualitzades, que continuen en ascens.

Des del 23 de març al 12 de juny, l'Ajuntament d'Alcoi ha fet un total de 1.087 ordres de pagament de PEIS, Prestacions Econòmiques Individualitzades, ajudes d'emergència per la situació amb el coronavirus. En la primera quinzena del mes de juny es van donar 130 ajudes. Des del consistori reconeixen que hi ha una demanda elevada i "el departament treballa per a donar una resposta adequada a les noves necessitats".

Així, les ajudes PEIS de moment es mantenen en la nova normalitat. La regidora de Polítiques Inclusives Aranza de Gracia diu que "comencem un nou període on les polítiques socials seguiran sent imprescindibles per pal·liar els efectes econòmics que ens deixa aquesta pandèmia, evitant que cap persona es quede enrere".

Però altres serveis especials implantats durant l'Estat d'Alarma finalitzen, "creats expressament per a fer front a la crisi sanitària on s'ha treballat intensament per donar resposta a totes les noves situacions i necessitats de les alcoianes i alcoians, algunes inèdites, a les que hem fet front amb tots els recursos al nostre abast i la professionalitat dels nostres empleats públics", assegura la regidora.

Què serveis activats de manera especial han deixat de funcionar? Doncs "un dels primers a deixar de ser necessari" ha sigut l'alberg 24 hores, on els casos s'han derivat a centres d'estada temporal. També la línia 900 d'informació, perquè ara ja s'ha tornat a l'atenció presencial, tot i que, recordeu, amb un sistema de cita prèvia. Aquesta línia 900 d'atenció ha rebut un total de 6.700 cridades durant 10 setmanes, "donant informació tant sobre els serveis municipals com resolent dubtes i consultes relacionats amb el confinament i la desescalada".

En juny també ha finalitzat l'atenció psicològica telefònica, i les derivacions específiques a Creu Roja pel coronavirus, "mantenint-se les habituals i ampliant fins a 100 usuaris per si hi ha urgències". També finalitzen altres serveis concrets com l'ajuda per a tirar la brossa, comprar aliments i medicaments, o traure mascotes a passejar. Es mantenen altres serveis com el SAD, Servei d'Ajuda a Domicili; o el càtering per a menors, tot i que des del consistori reconeixen que les sol·licituds han descendit notablement.