El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una auditoria detecta deficiències en el servei de neteja viària

Fins al moment s'han dut a terme tres auditories, i encara que les dues primeres han evidenciat un incompliment contractual per part de l'empresa adjudicatària, no s'han aplicat les corresponents sancions en trobar-se el servei en període d'implantació.

L'Ajuntament d'Alcoi ha confirmat que les dues primeres auditories realitzades al servei de Neteja Urbana i Recollida de Residus han desvetllat incompliments i deficiències en la posada en marxa del servei. L'empresa adjudicatària del servei s'exposa a multes diàries de 500 € per cada dia de retard en la solució de les deficiències. Es tracta de la primera vegada que l'Ajuntament audita un servei realitzat per una empresa externa.

L'auditoria per part d'una empresa externa, així com l'aplicació de multes econòmiques davant l'incompliment de contracte, són unes de les principals novetats del nou contracte de la brossa, que va entrar en vigor el passat mes de maig. Fins al moment s'han dut a terme tres auditories, i encara que les dues primeres han evidenciat un incompliment contractual per part de l'empresa adjudicatària, no s'han aplicat les corresponents sancions en trobar-se el servei en període d'implantació. Fora ja d'aquesta fase, si els resultats de la tercera auditoria evidencien una persistència en l'incompliment del contracte, es podran aplicar les sancions.

Incompliments

En l'informe de la primera auditoria -realitzada el passat juliol- s'apreciaven deficiències en l'estat de la maquinària, així com la falta de manteniment de la nau que alberga la contracta i algun problema de seguretat laboral. En la segona auditoria -realitzada a l'octubre- es detectava el deteriorament dels vehicles utilitzats fins a l'arribada dels nous, així com la impossibilitat de comprovar la cartografia de la neteja viària.

L'auditora ha demanat a l'empresa concessionària que se solucionen els problemes plantejats en un termini de 15 dies, a més d'aportar-se la cartografia de totes les rutes i les claus d'accés informàtic al sistema de control de treballs. També s'indica que, si es continua mantenint algun incompliment, s'aplicaran una sèrie de sancions econòmiques de 500 € diaris per cada dia de retard en la seua incorporació.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, reconeix que l'Ajuntament està a l'espera de l'informe definitiu de l'empresa auditora, després del qual, si no s'han esmenat les deficiències "es començaran a aplicar sancions econòmiques". "Exigirem escrupolosament que el servei siga tal com s'ha contractat" ha conclòs Martínez.