El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Autobús gratuït per als usuaris de l'Economat de Càritas Alcoi

Exequiel Moltó, de Vectalia (Tuasa), mostra els abonaments. A l'esquerra els regidors de mobilitat i benestar social, Jordi Martínez i Aroa Mira. A la dreta, el director de l'Economat de Càritas Alcoi, Rafael Tortosa
Es posa en marxa un nou abonament social per ajudar als que fan la compra en l'Economat de Càritas Alcoi

Rafael Tortosa, de l'Economat de Càritas Alcoi: "Un euro no és important per al que puga gastar-se'l, però per al que no, un euro són molts diners". 150 usuaris l'han utilitzat en el seu primer dia en marxa per a poder transportar la compra feta en l'Economat fins a sa casa.

Tuasa, Ajuntament i Càritas Alcoi han arribat a un acord per a oferir el transport d'autobús gratuït a aquells que fan la compra a l'Economat. Es tracta d'un abonament social que es distribueix des del mateix Economat, i que permet els portadors utilitzar l'autobús els dijous per a facilitar el transport de la compra que fan en l'Economat fins a les seues cases, o per anar fins a l'Economat si ho fan d'altres barris.

El regidor de mobilitat, Jordi Martínez, explica que "hi ha gent que no pot accedir als abonaments de 3 euros al mes, perquè en 3 euros eixa persona fa meravelles per a passar el mes. Quan arribes a aquest extrem és quan veus que qualsevol ajuda que fas és importantíssima". Així mateix des de Tuasa, l'empresa concessionària del transport públic a Alcoi, han mostrat la seua satisfacció per l'acord. Ezequiel Moltó, director de comunicació de Vectalia, diu que "és una iniciativa que fem servir a una sèrie de famílies amb una necessitat concreta cada setmana, li fem la vida més fàcil". Perquè molts usuaris de l'Economat de Càritas Alcoi són, a més, gent major o amb problemes de mobilitat, a qui els costa traslladar tota la compra, i el fet de poder-ho fer en autobús és una ajuda important.

Aquest abonament especial es va posar en marxa dijous passat (es podrà utilitzar de dijous a dijous), i en el seu primer dia ja l'utilitzaren 150 persones dels vora 400 usuaris que té l'Economat. Des de l'Economat, Rafael Tortosa assegura que es tracta "d'un gran avanç" i que poder estalviar-se els 85 cèntims del tiquet del bus suposa una gran diferència: "la gent ho agraeix molt. Un euro no és important per al que puga gastar-se'l, però per al que no, un euro són molts diners".