El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Autobusos 'llançadora' i aparcaments dissuasoris a Alcoi per facilitar l’accés al centre el Dia de l’Entrada

Autobús a Alcoi / AM

La freqüència dels trajectes dels autobusos serà de 30 minuts i el servei estarà disponible entre les 8 h i les 23.30 h. El preu del bitllet serà de 0,50 € per a tots els usuaris a excepció de xiquets i xiquetes fins a 4 anys i pensionistes, per als quals el viatge serà gratuït.

L'Ajuntament d'Alcoi habilitarà el pròxim dia 22 d'abril dues línies d'autobús llançadora que permetran connectar les entrades nord i sud amb el Viaducte, amb l'objectiu de facilitar un any més la mobilitat de tots aquells que visiten la ciutat durant les festes de Moros i Cristians. També s'incrementarà el nombre de places d'aparcament en les àrees pròximes als dos accessos.

La freqüència dels trajectes dels autobusos serà de 30 minuts i el servei estarà disponible entre les 8 h i les 23.30 h. El preu del bitllet serà de 0,50 € per a tots els usuaris a excepció de xiquets i xiquetes fins a 4 anys i pensionistes, per als quals el viatge serà gratuït. Respecte a les autocaravanes que arriben a la ciutat, s'habilitaran àrees per al seu estacionament als voltants del camp municipal del Collao.

Els vehicles que accedisquen a la ciutat per l'autovia A-7 (entrada sud des d'Alacant) seran desviats en direcció a la carretera de la Font Roja, per on podran estacionar en les zones habilitades i es podrà fer ús d'una de les dues línies d'autobús llançadora. S'habilitarà aparcament en tots els carrers Filà Verds i Filà Navarros, al carrer Vicente Balaguer Pascual (Cata), en el recinte del Monòlit i a l'esplanada d'automodelisme.


La línia d'autobús llançadora realitzarà en aquest accés sud dues parades inicials (a l'esplanada del cementeri i enfront del concessionari Opel que hi ha a l'inici de la carretera Font Roja) que portarà als viatgers fins al Col·legi Major Ovidi Montllor, en el barri del Viaducte. Dos autobusos s'encarregaran de realitzar aquest trajecte amb una freqüència de mitja hora entre les 8 h i les 12.30 h, així com entre les 16 h i les 23.30 h; entre les 12.30 h i les 16 h serà un sol autobús el que faça el recorregut, també amb una freqüència de mitja hora.


Quant als vehicles que accedisquen per l'entrada nord de la ciutat, aquests es redirigiran cap als aparcaments habilitats en la zona nord que estaran als polígons industrials de Cotes Altes i Cotes Baixes, així com al carrer Tirant lo Blanc, des d'on podran fer ús de la segona de les línies llançadora.


El circuit d'aquesta segona línia d'autobús llançadora farà les següents parades: Alcalde Francesc Boronat (Hospital), Alcalde Francesc Boronat (CEIP Miguel Hernández), Rotonda Recinte Firal (davant de la farmàcia), Escultor Ridaura, Mestre Laporta (Aules Verdes), Juan Gil Albert. 46 (estació d'autobusos), València. 4 (Lidl), Polígon Industrial Cotes Baixes, carrer B (Seat) i Polígon Industrial Cotes Baixes, Carrer B (Mirasierra). Per a la volta, les parades seran: Polígon Industrial Cotes Baixes, carrer B (Mirasierra), Av. Hispanitat. 64 (Domti), Av. Hispanitat. 39 (Bar Les Canyes), Enginyer Colomina Raduán. 6, i Alcalde Francesc Boronat (Hospital). Un autobús s'encarregarà de realitzar aquesta línia entre les 8 h i les 23.30 h amb una freqüència de mitja hora.


El regidor de Seguretat, Raül Llopis, recorda que “el servei es va millorant cada any per a adaptar-se a les necessitats de la gent que visita Alcoi, així com també per a evitar els indesitjables embossos que se solien produir altres anys”. “Les nostres festes cada any tenen més visitants i hem d'estar preparats per a rebre als turistes i facilitar-los el seu accés a les entrades”, conclou Llopis.