El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Autoritzats 5.466 quilos de pòlvora per al dia de l'Alardo

Junta Local de Seguretat, celebrada a les instal·lacions de la Policia Local d'Alcoi aquest 9 d'abril.

L'autorització s'ha rebut, com ve sent habitual, durant la celebració de la Junta Local de Seguretat per a Festes d'aquest dimarts, un encontre on ha participat la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador.

La subdelegació del Govern a Alacant ha autoritzat la utilització de 5.466 quilos de pólvora per al dia de l'Alardo de les properes festes de Moros i Cristians d'Alcoi. La quantitat autoritzada és sensiblement superior a la de l'any passat, i es distribuirà als festers a l'alberg del Baradello de Moya.

El regidor de Festes, Raül Llopis, ha confirmat que aquest any es repetirà el sistema a l'hora de procedir amb el repartiment de pólvora, un mètode "amb totes les garanties de seguretat". Es tracta doncs del segon any que Alcoi aplica el nou reglament d'explosius, el qual és d'obligat compliment a partir d'enguany. Amb aquesta norma els festers hauran de recollir la cantimplora ja carregada amb un o dos quilos de pólvora, segons la quantitat sol·licitada.

L'autorització s'ha rebut, com ve sent habitual, durant la celebració de la Junta Local de Seguretat per a Festes d'aquest dimarts, un encontre on ha participat la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador. Durant la junta de seguretat també s'ha confirmat que seran hi haurà 1.200 efectius que vetlaran per la seguretat a les Festes d'Alcoi. Entre ells es troben membres de la Policia Local i Nacional, Guàrdia Civil, Seprona, més de 100 voluntaris de Protecció Civil, efectius de Bombers amb 9 vehicles, efectius de Creu Roja amb 11 vehicles, i un dispositiu especial per atendre urgències hospitalàries, format per més de 150 professionals de l'Àrea de Salut.

Com els darrers anys la Guàrdia Civil farà controls de drogues, a banda dels controls d'alcoholèmia. En conjunt, es prestarà especial atenció no només a la zona del Centre, sinó que es desenvoluparan serveis especials a tots els barris, a polígons i a les urbanitzacions.

Tal com ha indicat l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, la Junta de Seguretat "ha aprofitat per a coordinar el dispositiu que s'encarregarà que tots tinguem unes bones festes de Moros i Cristians, i que es puga desenvolupar la festa amb tranquil·litat i bona organització".