El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Avalem Experiència ECOVID2020: 50 treballadors majors de 30 anys seran contractats a Alcoi

Alcoi / AM

Els contractes seran de 6,5 mesos. Les dates estimades d'inici i fi són el 17 de desembre i el 30 de juny.

El Consell ha concedit una subvenció de 533.400,37 euros dins del programa Avalem Experiència ECOVID2020 a Alcoi per tal de contractar persones d'almenys 30 anys, desocupades a conseqüència de la conjuntura derivada per la Covid 19 per a la realització d'obres o serveis. Aquesta subvenció permetrà contractar al voltant de 50 persones.

Els contractes seran de 6,5 mesos. Les dates estimades d'inici i fi són el 17 de desembre i el 30 de juny. Està prevista la contractació de perfils destinats específicament a prevenir, contenir, pal·liar o mitigar els efectes de la Covid des de diversos àmbits amb una acreditació d'estudis i altres que requereixen una menor qualificació com a peons.


Alcoi ha estat el 7é municipi de la Comunitat Valenciana que més subvenció ha rebut per dur endavant aquestes contractacions.

Avalem Joves

L’ajuntament d’Alcoi també està a l’espera de la resolució de la convocatòria del programa Avalem Joves, té per objecte la concessió de subvencions per a la contractació de les persones joves, que figuren inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

La dada de l'atur de setembre a Alcoi torna a ser "positiva", segons l'Ajuntament d'Alcoi, i el nombre de persones registrades de les llistes de Labora se situa en les 5.703 persones, 127 menys que a l'agost i 332 menys des d'abril, mes del confinament i la declaració de l'Estat d'Alarma. Segons l'Ajuntament "si tenim en compte la dada del mes de febrer, últim mes anterior a la pandèmia, la variació a Alcoi és més positiva que les mitjanes provincials i autonòmica, ja que se situa per davall de la que registra la comarca de l'Alcoià, la província d'Alacant i la Comunitat Valenciana, fins a quasi en cinc punts en la major de les diferències".

Toni Francés, alcalde d'Alcoi, assegura que "amb aquest pla d’ocupació volem impulsar la recuperació econòmica i la creació d’ocupació, ja hem oferit ajudes per als comerciants, per a la contractació, les xicotetes empreses i autònoms que han patit la crisi provocada per la Covid 19. Volem destacar que Alcoi torna a crear ocupació en xifres superiors a les que registren en general les mitjanes de la comarca, la província i la Comunitat així com l'aposta de l'Ajuntament d'Alcoi, l'administració pública més pròxima, per ser uns de motors de contractació de la ciutat en una situació molt complicada per a la ciutadania".